skład / składniki
gotowanie krok po kroku
na początek spłucz i drobno posiekaj warzywa. Łosoś dokładnie opłucz i pokrój w cienkie Tworzywa sztuczne. Gotowaną szynkę kroimy w paski. Następnie posmaruj chleb pita cienką warstwą stopionego sera. Połóż łososia na serze i posyp go posiekanymi zieleniami. Na samej górze kładziemy gotowaną szynkę. Chleb pita z łososiem i szynką zwija się w rolkę i wkłada do zamrażarki przez 15-20 minut. Następnie wyjmujemy nasz chleb pita i kroimy na małe kawałki. Kiedy nie ma czasu na przygotowanie obiadu, możesz zrobić taki chleb pita i podawać go z gorącą słodką herbatą z cytryną. Zamiast łososia można użyć dowolnego rodzaju ryby. Na przykład mój syn uwielbia, gdy robię chleb pita nie z łososiem, ale z kurczakiem smażonym i wędzonym. W tym przypadku smaruję chleb pita grubą warstwą stopionego sera. Ogólnie rzecz biorąc, możesz eksperymentować z dowolnymi produktami, a wtedy otrzymasz swój ulubiony smak i przepis na chleb pita. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Łosoś gotowany - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Szynka gotowana - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g