skład / składniki
gotowanie krok po kroku
jeśli chcesz przepyszną i satysfakcjonującą przekąskę, skorzystaj z mojego przepisu na sałatkę.Bierzemy jabłka, najlepiej odmiany słodko-kwaśne.Kroimy je na cztery części, wyjmujemy rdzeń i kroimy w kostkę. Możesz usunąć skórę, ale zwykle zostawiam ją, ponieważ ma największą ilość witamin, przynajmniej mówią naukowcy. włóż do miski i posyp sokiem z cytryny, aby zachowały swój kolor i nie ciemniły.Następnie dodaj tutaj korzenie selera. kukurydza w puszkach i orzechy. Te ostatnie kroimy drobno nożem, ale nie warto przechodzić przez maszynkę do mięsa. Mięso tuńczyka rozgnieć widelcem i możesz dodać do naszych warzyw. Zróbmy teraz SOS, którym polewamy sałatkę.Aby to zrobić, weź majonez, śmietanę, sól, pieprz i przyprawy, które lubisz. To danie bardzo dobrze pasuje do ziemniaków w mundurkach. Dla tych, którzy jedzą późno, aby nie przybrać na wadze, jest to świetna opcja. Tuńczyka można zastąpić krewetkami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Kukurydza polna surowa suszona - 348 kcal/100g
- Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96 kcal/100g
- Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83 kcal/100g
- Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362 kcal/100g
- Kukurydza - 119 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96 kcal/100g