Sałatka z tuńczyka w puszce.jabłka i kukurydza

tuńczyk jest pyszny i pożywny. Ta sałatka jest magazynem korzyści i smaku!
IrinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 7 g
tłuszcze 44 % 12 g
węglowodany 30 % 8 g
162 kcal
IG: 57 / 0 / 43

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.

jeśli chcesz przepyszną i satysfakcjonującą przekąskę, skorzystaj z mojego przepisu na sałatkę.Bierzemy jabłka, najlepiej odmiany słodko-kwaśne.Kroimy je na cztery części, wyjmujemy rdzeń i kroimy w kostkę. Możesz usunąć skórę, ale zwykle zostawiam ją, ponieważ ma największą ilość witamin, przynajmniej mówią naukowcy. włóż do miski i posyp sokiem z cytryny, aby zachowały swój kolor i nie ciemniły.Następnie dodaj tutaj korzenie selera. kukurydza w puszkach i orzechy. Te ostatnie kroimy drobno nożem, ale nie warto przechodzić przez maszynkę do mięsa. Mięso tuńczyka rozgnieć widelcem i możesz dodać do naszych warzyw. Zróbmy teraz SOS, którym polewamy sałatkę.Aby to zrobić, weź majonez, śmietanę, sól, pieprz i przyprawy, które lubisz. To danie bardzo dobrze pasuje do ziemniaków w mundurkach. Dla tych, którzy jedzą późno, aby nie przybrać na wadze, jest to świetna opcja. Tuńczyka można zastąpić krewetkami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Kukurydza polna surowa suszona - 348   kcal/100g
  • Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96   kcal/100g
  • Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83   kcal/100g
  • Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91   kcal/100g
  • Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362   kcal/100g
  • Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362   kcal/100g
  • Kukurydza - 119   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96   kcal/100g

Podobne przepisy