gorące kanapki z ziemniakami
skład / składniki
9
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowanie składników. Rozcieńczyć skrobię w 2 łyżkach. l Woda (możesz użyć soku z tartych ziemniaków).
Krok 2:
Zetrzyj ziemniaki, marchewki na drobnej tarce, drobno posiekaj cebulę lub trzy na grubej tarce. Dodaj olej roślinny i rozcieńczoną skrobię. Wszystko mieszamy.
Krok 3:
Pokrój bochenek lub inny chleb.
Krok 4:
Rozłóż nadzienie po jednej stronie bochenka (chociaż jest to możliwe po obu stronach).
Krok 5:
Zaczynamy smażyć kanapki na małym ogniu od strony nadzienia, aby miało czas na usmażenie na złoty kolor.
Krok 6:
Następnie odwróć na drugą stronę.
Krok 7:
Kanapki są gotowe, posyp szczypiorkiem na wierzchu. Smacznego!
lepiej podawać na gorąco. Jako samodzielne danie na przekąskę lub jako grzanki do dań głównych.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Skrobia ziemniaczana - 300 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g