nadzienie do ciasta z różowego łososia z marchewką i jajkami

szukasz nowych rozwiązań na ciasto? Spróbuj różowego łososia! Jest delikatny i pyszny! Każda gospodyni domowa ma swój własny przepis na nadzienie do ciasta rybnego. Chcę się również podzielić swoim! Moja wersja nadzienia jest łatwa do zrobienia, ale bardzo smaczna. Z tym nadzieniem gotuję piękną kulebyakę i proste ciasto z galaretką.
NashaDashaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 48 % 12 g
tłuszcze 40 % 10 g
węglowodany 12 % 3 g
136 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 35 min

jak zrobić nadzienie do ciasta z różowego łososia z marchewką i jajkami?

1. Jajka ugotować, schłodzić i obrać.
2. Opłucz rybę i gotuj całą tuszę przez 2-3 minuty. Wyjąć z wody i schłodzić.
3. Zetrzyj marchewki na grubej tarce, drobno posiekaj cebulę i smaż warzywa na oleju roślinnym, aż będą do połowy ugotowane.
4. Podczas smażenia warzyw ostrożnie oddziel różowego łososia od grzbietu i posiekaj palcami. Pozwoli Ci to pozbyć się nawet najmniejszych kości.
5. Dodaj posiekanego różowego łososia na patelnię do warzyw, wymieszaj, sól, pieprz i smaż przez kolejną minutę.
6. Włóż drobno posiekane warzywa, wymieszaj i wyjmij patelnię z pieca.
7. Zetrzyj jajka na grubej tarce i dodaj do podstawy nadzienia. Wymieszaj, w razie potrzeby dodaj sól i pieprz.

nadzienie jest gotowe! W razie potrzeby, aby zwiększyć objętość i sytość nadzienia rybnego do ciasta, możesz dodać gotowany ryż.

nadzienie nadaje się do ciast drożdżowych i galaretowych.

smacznego!

jak gotować jajka na twardo? Aby jajka nie pękały podczas gotowania, włóż je do zimnej wody i gotuj na małym ogniu. Gotuj jajka przez 9 minut po ugotowaniu, a następnie zalej zimną wodą i ostudź. Powłoka lepiej oczyści się z nagłej różnicy temperatur.

aby zapobiec podrażnieniu błony śluzowej oka podczas krojenia cebuli, opłucz cebulę i nóż zimną wodą. Deska do krojenia nie wchłonie nieprzyjemnego zapachu cebuli, jeśli zetrzesz ją kawałkiem cytryny przed cięciem.

wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Gotowany różowy łosoś - 168   kcal/100g
  • Różowy łosoś świeży - 142   kcal/100g
  • Łosoś różowy - 169   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy