skład / składniki
metoda gotowania
jak zrobić nadzienie do ciasta z różowego łososia z marchewką i jajkami?
1. Jajka ugotować, schłodzić i obrać.
2. Opłucz rybę i gotuj całą tuszę przez 2-3 minuty. Wyjąć z wody i schłodzić.
3. Zetrzyj marchewki na grubej tarce, drobno posiekaj cebulę i smaż warzywa na oleju roślinnym, aż będą do połowy ugotowane.
4. Podczas smażenia warzyw ostrożnie oddziel różowego łososia od grzbietu i posiekaj palcami. Pozwoli Ci to pozbyć się nawet najmniejszych kości.
5. Dodaj posiekanego różowego łososia na patelnię do warzyw, wymieszaj, sól, pieprz i smaż przez kolejną minutę.
6. Włóż drobno posiekane warzywa, wymieszaj i wyjmij patelnię z pieca.
7. Zetrzyj jajka na grubej tarce i dodaj do podstawy nadzienia. Wymieszaj, w razie potrzeby dodaj sól i pieprz.
nadzienie jest gotowe! W razie potrzeby, aby zwiększyć objętość i sytość nadzienia rybnego do ciasta, możesz dodać gotowany ryż.
nadzienie nadaje się do ciast drożdżowych i galaretowych.
smacznego!
jak gotować jajka na twardo? Aby jajka nie pękały podczas gotowania, włóż je do zimnej wody i gotuj na małym ogniu. Gotuj jajka przez 9 minut po ugotowaniu, a następnie zalej zimną wodą i ostudź. Powłoka lepiej oczyści się z nagłej różnicy temperatur.
aby zapobiec podrażnieniu błony śluzowej oka podczas krojenia cebuli, opłucz cebulę i nóż zimną wodą. Deska do krojenia nie wchłonie nieprzyjemnego zapachu cebuli, jeśli zetrzesz ją kawałkiem cytryny przed cięciem.
wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Gotowany różowy łosoś - 168 kcal/100g
- Różowy łosoś świeży - 142 kcal/100g
- Łosoś różowy - 169 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g