skład / składniki
metoda gotowania
więc zacznijmy.
najpierw namocz plastry Bochenka w mleku. W tym czasie kroimy miętus na filet (nie można z niego usunąć skóry). Powstały filet ,smalec (możesz wziąć świeży lub solony) i przekręcić cebulę w maszynce do mięsa.
dodaj surowe jajko kurze i lekko wyciśnięty chleb do powstałego mięsa mielonego. Sól i pieprz do smaku (jeśli dzieci jedzą danie, nie przesadzaj z pieprzem). Czasami mięso mielone jest trochę płynne, w takich przypadkach dodaję trochę semoliny lub mąki.
z mielonego mięsa Rzeźbimy piękne średniej wielkości kotlety, panierujemy je w mące i smażymy na oleju roślinnym z obu stron.
pyszne ciastka rybne są gotowe! Świetnie nadają się do nich świeże sałatki warzywne lub warzywa gotowane na parze! Podawaj paszteciki na zielonych liściach sałaty lub z dowolnym dodatkiem do smaku.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Miętus gotowany - 92 kcal/100g
- Miętus świeży - 80 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g