brokuły z duszonymi grzybami i przegrzebkami
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Blanszuj brokuły przez 2 minuty i zanurz w zimnej wodzie.
2. Podgrzej patelnię Wok z olejem i smaż czosnek na średnim ogniu, aż będzie pachnący.
3. Rozłóż grzyby i wodę, zagotuj.
4. Następnie wlej sos ostrygowy i wino, gotuj na małym ogniu przez 3-5 minut.
5. Dodaj przegrzebki i zwiększając ogień, zagotuj. Po ugotowaniu gotuj na małym ogniu przez 2 minuty.
6. Sól, włóż biały pieprz.
7. Jeśli sos wyjdzie bardzo rzadki, dodaj skrobię kukurydzianą do pożądanej konsystencji sosu.
połóż grzyby i przegrzebki na środku naczynia, połóż brokuły wokół krawędzi naczynia i polej wszystko sosem. Podajemy do stołu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Shiitake - 34 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka kukurydziana - 368 kcal/100g
- Pełnoziarnista mąka kukurydziana razowa - 355 kcal/100g
- Mąka kukurydziana pełnoziarnista przesiana - 362 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami vitaminisir - 364 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami newitaminiza - 364 kcal/100g
- Przegrzebek - 88 kcal/100g
- Biały pieprz - 0 kcal / 100g
- Sos ostrygowy - 121 kcal/100g
- Wino - 76 kcal/100g