opiekany Abalone z przegrzebkiem

przepis na niesamowicie pyszne danie od japońskiego szefa kuchni! Spróbuj! Przyjaciółka mieszkająca w Japonii podzieliła się ze mną przepisem szefa kuchni o imieniu Takaaki Komagata. Bardzo mi się podobało, więc chcę podzielić się z Tobą tą opcją gotowania Abalone. Spróbuj!
KatarzynaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 7 g
tłuszcze 30 % 9 g
węglowodany 47 % 14 g
165 kcal
IG: 57 / 0 / 43

metoda gotowania

czas gotowania: 25 min

musisz przygotować to niesamowite danie w ten sposób:

1. Pokrój uchowce, opłucz mięso, osusz i pokrój w cienkie plasterki. Przegrzebki są również przygotowane w razie potrzeby. Wszystkie owoce morza lekko dopraw solą i pieprzem.
2. W misce wymieszaj sok Yuzu (lub limonkę), olej z pestek winogron (lub olej sezamowy), sos sojowy i mielony czarny pieprz. Dodaj pokrojone w drobną kostkę obrane pomidory, ogórki i cebulę. Dodaj ziarna kukurydzy. Wszystko dobrze wymieszaj-sos jest gotowy, odstaw do podania.
3. Usuń łodygę, twardą żyłę ze strąków grochu. Blanszuj przez 2 minuty, a następnie wysusz.
4. Rozgrzej patelnię z olejem roślinnym i szybko usmaż w niej uchowce.
5. Następnie lekko podsmaż przegrzebki.
6. Po owocach morza lekko podsmaż groszek.
7. Na talerzach ułóż dwa przegrzebki, plasterki uchowców, strąk grochu. Lekko skropić sosem i podawać z porcją sosu w sosie.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Kukurydza polna surowa suszona - 348   kcal/100g
  • Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96   kcal/100g
  • Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83   kcal/100g
  • Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91   kcal/100g
  • Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362   kcal/100g
  • Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362   kcal/100g
  • Kukurydza - 119   kcal/100g
  • Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340   kcal/100g
  • Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348   kcal/100g
  • Rozdrobniony groszek gotowany - 115   kcal/100g
  • Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360   kcal/100g
  • Groszek krowi suszony nie gotowany - 343   kcal/100g
  • Groszek krowi suszony gotowany - 76   kcal/100g
  • Groszek suszony - 322   kcal/100g
  • Groszek - 298   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sok z limonki - 10   kcal/100g
  • Przegrzebek - 88   kcal/100g
  • Olej sezamowy - 899   kcal/100g
  • Uchowce - 189   kcal/100g

Podobne przepisy