nadzienie z jarmużu do ciast

opcja pysznego nadzienia do ciasta z kapusty. Wszystkim się spodoba! Dzielę się z Tobą przepisem, według którego przygotowuję nadzienie do ciasta. Nadzienie jest proste w przygotowaniu, ale jednocześnie bardzo smaczne i aromatyczne dzięki przyprawom. Spróbuj!
AlisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 31 % 4 g
węglowodany 62 % 8 g
74 kcal
IG: 75 / 0 / 25

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

najpierw wykonaj puste miejsca, aby przygotować nadzienie. Do tego potrzebujesz:

- drobno posiekaj kapustę;
- cebulę pokroić w ćwiartki krążków;
- zetrzyj marchewki, pasternak i seler na grubej tarce;
- zieleń mielona;
- rozcieńczyć koncentrat pomidorowy wodą.

teraz na oliwie z oliwek podsmaż cebulę (ogień średni), aż będzie przezroczysta, dodaj marchewkę, seler i pasternak, smaż przez trzy minuty. Teraz dodaj kapustę i gotuj na wolnym ogniu przez pięć minut pod pokrywką.

teraz dodaj sól i cukier do smaku, kolendrę, ziarna pieprzu, koncentrat pomidorowy. Wymieszaj i gotuj na małym ogniu przez 5-7 minut pod pokrywką.

smakujemy i dostosowujemy przyprawy, sól, cukier do smaku.

dodaj ciepło do maksimum i smaż nadzienie przez dwie minuty, aby odparować maksymalną ilość płynu.

na koniec dodaj pietruszkę, wymieszaj i zdejmij z ognia.

nadzienie jest gotowe-upiecz ciasta!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pasternak siewny - 47   kcal/100g
  • Pasternak - 47   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Łodyga selera - 12   kcal/100g

Podobne przepisy