skład / składniki
metoda gotowania
najpierw wykonaj puste miejsca, aby przygotować nadzienie. Do tego potrzebujesz:
- drobno posiekaj kapustę;
- cebulę pokroić w ćwiartki krążków;
- zetrzyj marchewki, pasternak i seler na grubej tarce;
- zieleń mielona;
- rozcieńczyć koncentrat pomidorowy wodą.
teraz na oliwie z oliwek podsmaż cebulę (ogień średni), aż będzie przezroczysta, dodaj marchewkę, seler i pasternak, smaż przez trzy minuty. Teraz dodaj kapustę i gotuj na wolnym ogniu przez pięć minut pod pokrywką.
teraz dodaj sól i cukier do smaku, kolendrę, ziarna pieprzu, koncentrat pomidorowy. Wymieszaj i gotuj na małym ogniu przez 5-7 minut pod pokrywką.
smakujemy i dostosowujemy przyprawy, sól, cukier do smaku.
dodaj ciepło do maksimum i smaż nadzienie przez dwie minuty, aby odparować maksymalną ilość płynu.
na koniec dodaj pietruszkę, wymieszaj i zdejmij z ognia.
nadzienie jest gotowe-upiecz ciasta!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pasternak siewny - 47 kcal/100g
- Pasternak - 47 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Łodyga selera - 12 kcal/100g