udka z kurczaka na patelni bez wszystkiego
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj i osusz udka z kurczaka. Sól i pieprz z obu stron.
2. Zastąp mięso skrobią ze wszystkich stron, nie pozostawiając pustych obszarów.
3. Na patelni rozgrzej olej słonecznikowy. Warstwa oleju powinna być większa lub równa 1 cm.
4. Umieść uda w oleju w pewnej odległości od siebie. Smaż przez 6 minut z każdej strony. Połóż na talerzu i pozwól mięsu odpocząć. Jeśli całe mięso nie mieści się w jednym biegu - smaż w dwóch.
5. Teraz na skórkę musisz ponownie usmażyć uda, teraz na złoty kolor skorupy, po obu stronach.
gotowe.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Skrobia ziemniaczana - 300 kcal/100g
- Udka z kurczaka - 185 kcal/100g