udka z kurczaka na patelni bez wszystkiego

udka z kurczaka w nowy sposób! Z chrupnięciem, soczyste, bardzo smaczne! Gotuj! Ten prosty, ale zaskakujący nie tylko prostotą, przepis spodoba się wszystkim. Smaż mięso, a olej się nie rozpryskuje. Jedna sztuczka, a wynik jest niesamowity. Mięso jest soczyste, a na wierzchu jest taka skórka, że możesz oszaleć! Czytaj dalej i poznaj sekretny składnik, który ma każdy dom.
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 17 g
tłuszcze 50 % 22 g
węglowodany 11 % 5 g
288 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h

1. Umyj i osusz udka z kurczaka. Sól i pieprz z obu stron.
2. Zastąp mięso skrobią ze wszystkich stron, nie pozostawiając pustych obszarów.
3. Na patelni rozgrzej olej słonecznikowy. Warstwa oleju powinna być większa lub równa 1 cm.
4. Umieść uda w oleju w pewnej odległości od siebie. Smaż przez 6 minut z każdej strony. Połóż na talerzu i pozwól mięsu odpocząć. Jeśli całe mięso nie mieści się w jednym biegu - smaż w dwóch.
5. Teraz na skórkę musisz ponownie usmażyć uda, teraz na złoty kolor skorupy, po obu stronach.
gotowe.
miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Skrobia ziemniaczana - 300   kcal/100g
  • Udka z kurczaka - 185   kcal/100g

Podobne przepisy