Pishlok-Gumma z serem i ziołami

po raz pierwszy słyszysz o tym daniu? Spróbuj! . Łatwe I Proste!Szybko I Smacznie!Jednak - jak zawsze!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 7 g
tłuszcze 9 % 3 g
węglowodany 69 % 22 g
146 kcal
IG: 5 / 0 / 95

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do walki!

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wymieszaj wodę z mąką i solą, dodaj drożdże i zagniataj ciasto. Ważne jest, aby uzyskać średnią konsystencję, ciasto nie powinno być twarde ani miękkie. Odstaw na pół godziny.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Posiekaj warzywa, zetrzyj ser na grubej tarce. Połącz w misce, sól i pieprz, dopraw olejem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Uformuj okrągłe ciasto i rozwałkuj każde do około 10 centymetrów średnicy.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Połóż nadzienie na cieście (40 g).

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zamknij placek od krawędzi do środka i warkocz "warkocz".

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Na kuchence podgrzej patelnię olejem, połóż placek "warkoczem" do dołu, usmaż.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Następnie odwróć.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Doprowadzić do gotowości ze wszystkich stron.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Pishlok-Gumma z serem i ziołami jest gotowa!

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Finita!Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Szpinak - 22   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Szczaw - 19   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy