burrito z wieprzowiną i fasolą

płonący Meksyk jest w Twoim domu! . Łatwe I Proste!Szybko I Smacznie!Jednak - jak zawsze!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 12 g
tłuszcze 10 % 3 g
węglowodany 52 % 16 g
186 kcal
IG: 6 / 0 / 94

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do walki!

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przykryj Eskalopą folią spożywczą i odrzuć.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój w cienkie paski. Sól, pieprz, obtoczyć w mące.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Drobno posiekaj czosnek i wrzuć na patelnię. Dodaj wieprzowinę, gotuj na złoty kolor.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dołącz fasolę do mięsa w sosie pomidorowym. Dodaj posiekane chili, chili w proszku. Jeszcze raz sól, pieprz. Gotuj, aż sos prawie cały wyparuje.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przenieś nadzienie na chleb pita, rozłóż na arkuszu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zwiń chleb pita w bułkę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dobrze rozgrzej grill, ułóż chleb pita.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zamknij grill na 1-2 minuty.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Chleb pita powinien być lekko zrumieniony.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Finita! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Pieprz cayenne - 318   kcal/100g
  • Polędwica wieprzowa - 264   kcal/100g
  • Fasola w puszkach - 99   kcal/100g

Podobne przepisy