burrito z wieprzowiną i fasolą
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do walki!
Krok 2:
Przykryj Eskalopą folią spożywczą i odrzuć.
Krok 3:
Pokrój w cienkie paski. Sól, pieprz, obtoczyć w mące.
Krok 4:
Drobno posiekaj czosnek i wrzuć na patelnię. Dodaj wieprzowinę, gotuj na złoty kolor.
Krok 5:
Dołącz fasolę do mięsa w sosie pomidorowym. Dodaj posiekane chili, chili w proszku. Jeszcze raz sól, pieprz. Gotuj, aż sos prawie cały wyparuje.
Krok 6:
Przenieś nadzienie na chleb pita, rozłóż na arkuszu.
Krok 7:
Zwiń chleb pita w bułkę.
Krok 8:
Dobrze rozgrzej grill, ułóż chleb pita.
Krok 9:
Zamknij grill na 1-2 minuty.
Krok 10:
Chleb pita powinien być lekko zrumieniony.
Krok 11:
Finita! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Pieprz cayenne - 318 kcal/100g
- Polędwica wieprzowa - 264 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g