filet z kurczaka w cieście
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
umyj filet z kurczaka i podziel na porcje. Odrzuć każdy przez plastikową torbę. Następnie sól, pieprz do smaku.
w ciepłym mleku rozcieńczyć mąkę, dodać jajka, olej roślinny, sól, wymieszać i pozostawić na 20 minut.
zanurz kawałki kurczaka w cieście i usmaż na rozgrzanej patelni na oleju roślinnym po obu stronach.
w ciepłym mleku rozcieńczyć mąkę, dodać jajka, olej roślinny, sól, wymieszać i pozostawić na 20 minut.
zanurz kawałki kurczaka w cieście i usmaż na rozgrzanej patelni na oleju roślinnym po obu stronach.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g