gulasz ziemniaczany
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Pokrój ziemniaki na duże plasterki
2. Obierz i posiekaj cebulę i marchewkę. Smażyć na złoty kolor.
3. Dodaj posiekane ziemniaki sól i pieprz do smaku.
4. Dodaj całą paprykę.
5. Zalać wodą (lub bulionem) tak, aby wszystkie ziemniaki były pokryte, dusić na średnim ogniu, aż będą miękkie - ziemniaki powinny stać się miękkie.
2. Obierz i posiekaj cebulę i marchewkę. Smażyć na złoty kolor.
3. Dodaj posiekane ziemniaki sól i pieprz do smaku.
4. Dodaj całą paprykę.
5. Zalać wodą (lub bulionem) tak, aby wszystkie ziemniaki były pokryte, dusić na średnim ogniu, aż będą miękkie - ziemniaki powinny stać się miękkie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g