mięso z pomarańczami
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne: wołowina, pomarańcze, musztarda, miód, śmietana, olej roślinny. Wymieszaj musztardę z miodem i zrób marynatę
Krok 2:
Pokrój wołowinę w poprzek włókien, ubij trochę, możesz nawet zrobić nożem & quot; siatkę & quot;
Krok 3:
Posmaruj mięso marynatą i pozostaw do marynowania przez 30 lub więcej minut, możesz nawet pozostawić na całą noc.
Krok 4:
Obierz pomarańcze, miąższ i skórkę drobno posiekaj pomarańcze
Krok 5:
Szybko usmaż mięso na oleju roślinnym, aby nie straciło soczystości.
Krok 6:
Włóż pomarańcze i skórkę do oleju, na którym smażono mięso, smaż lekko, dodaj śmietanę, sól i gotuj przez 3 minuty na małym ogniu.
Krok 7:
Podawaj natychmiast. Przystawka do wyboru, ryż bardzo dobrze pasuje do tego sosu. Podobało mi się.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal / 100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g