mięso z pomarańczami

soczyste mięso z subtelnymi cytrusowymi nutami-Oceń!
KatarzynaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 10 g
tłuszcze 39 % 11 g
węglowodany 25 % 7 g
170 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 D
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne: wołowina, pomarańcze, musztarda, miód, śmietana, olej roślinny. Wymieszaj musztardę z miodem i zrób marynatę

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój wołowinę w poprzek włókien, ubij trochę, możesz nawet zrobić nożem & quot; siatkę & quot;

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Posmaruj mięso marynatą i pozostaw do marynowania przez 30 lub więcej minut, możesz nawet pozostawić na całą noc.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Obierz pomarańcze, miąższ i skórkę drobno posiekaj pomarańcze

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Szybko usmaż mięso na oleju roślinnym, aby nie straciło soczystości.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż pomarańcze i skórkę do oleju, na którym smażono mięso, smaż lekko, dodaj śmietanę, sól i gotuj przez 3 minuty na małym ogniu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Podawaj natychmiast. Przystawka do wyboru, ryż bardzo dobrze pasuje do tego sosu. Podobało mi się.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal / 100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Musztarda jadalnia - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy