Kapusta Ekspresowa

wolisz zdrowe odżywianie? Ten przepis jest dla ciebie! Kapusta ekspresowa jest bardzo łatwa do przygotowania, ale jednocześnie bardzo smaczna. Jeśli przestrzegasz postu, przepis jest dla ciebie bardzo przydatny.
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 2 g
tłuszcze 25 % 3 g
węglowodany 58 % 7 g
60 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

posiekaj kapustę, a następnie usmaż ją w rastrze.olej do miękkości. Dodaj posiekany czosnek.

gdy kapusta będzie gotowa, dodaj zielony groszek i drobno posiekaną paprykę. Sól do smaku.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy