ziemniaki z okienkami
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Przewiń mięso z cebulą i czosnkiem w maszynce do mięsa. Sól, pieprz.
Obierz ziemniaki, pokrój je na pół i wydrąż.
umieść mięso mielone na środku i smaż ziemniaki na oleju roślinnym na złoty kolor.
ułóż ziemniaki w formie.
ułóż pokrojone ziemniaki w szczelinach między ziemniakami, zalej bulionem, aby ziemniaki były całkowicie pokryte.
posyp ziemniaki przyprawami.
Zamknij formę pokrywką z folii.
umieść formę z ziemniakami w piekarniku nagrzanym do 220 stopni na 30 minut. Następnie obniż temperaturę do 170 stopni i gotuj przez kolejne 30 minut.
wyjmij ziemniaki, posyp ziołami i podawaj ze śmietaną.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g