pyszne chebureki
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
nadzienie cheburek będzie mięsne. Mięso dzielimy na kawałki 30 gramów, obieramy cebulę i kroimy na kawałki. Przekręć wołowinę, wieprzowinę i cebulę przez maszynę do mięsa, Posol do smaku, posyp czarnym ziele angielskie i rozcieńcz mięso mielone bulionem. Mięso mielone stanie się płynne, dzięki czemu nasze czebureki będą soczyste.
zagnieść ciasto z mąki, którą wcześniej przesiej. Dodaj sól i cukier granulowany do wody, wlej go do zagłębienia w mące. Zagnieść ciasto i dodać olej roślinny podczas procesu ugniatania. Pozostawmy go na pół godziny na stole zakurzonym mąką. Po 20 minutach ponownie dobrze wymieszaj i pozostaw na 20 minut.
rozwałkuj ciasto bardzo cienko, o grubości 2 mm. Wycinamy koła na spodku, kładziemy nadzienie na środku, rozprowadzamy je z jednej strony i ślepy Czeburek. Naciśnij krawędź zębami widelca, aby uzyskać wzór.
W dużej ilości oleju roślinnego smażymy czebureki i podajemy na stole.
zagnieść ciasto z mąki, którą wcześniej przesiej. Dodaj sól i cukier granulowany do wody, wlej go do zagłębienia w mące. Zagnieść ciasto i dodać olej roślinny podczas procesu ugniatania. Pozostawmy go na pół godziny na stole zakurzonym mąką. Po 20 minutach ponownie dobrze wymieszaj i pozostaw na 20 minut.
rozwałkuj ciasto bardzo cienko, o grubości 2 mm. Wycinamy koła na spodku, kładziemy nadzienie na środku, rozprowadzamy je z jednej strony i ślepy Czeburek. Naciśnij krawędź zębami widelca, aby uzyskać wzór.
W dużej ilości oleju roślinnego smażymy czebureki i podajemy na stole.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal / 100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal / 100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal / 100g
- Rosół - 15 kcal/100g