pyszne czebureki

świetny przepis! Nie znajdziesz lepszego i smaczniejszego! Bardzo lubię niezdrowe i tłuste jedzenie-chebureki. Ale po tym, jak mój mąż, robiąc przerażające oczy, zapytał, czyj ogon wystaje z ciasta, kategorycznie odmawiam kupowania ich na ulicy. Półprodukty dla cheburek czasami są również niezadowalającej jakości. Dlatego po przesłuchaniu moich znajomych i przeprowadzeniu analizy porównawczej zdecydowałem się na jeden przepis kulinarny, który daje najsmaczniejsze czebureki.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 12 g
tłuszcze 20 % 11 g
węglowodany 59 % 33 g
279 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
nadzienie cheburek będzie mięsne. Mięso dzielimy na kawałki 30 gramów, obieramy cebulę i kroimy na kawałki. Przekręć wołowinę, wieprzowinę i cebulę przez maszynę do mięsa, Posol do smaku, posyp czarnym ziele angielskie i rozcieńcz mięso mielone bulionem. Mięso mielone stanie się płynne, dzięki czemu nasze czebureki będą soczyste.
zagnieść ciasto z mąki, którą wcześniej przesiej. Dodaj sól i cukier granulowany do wody, wlej go do zagłębienia w mące. Zagnieść ciasto i dodać olej roślinny podczas procesu ugniatania. Pozostawmy go na pół godziny na stole zakurzonym mąką. Po 20 minutach ponownie dobrze wymieszaj i pozostaw na 20 minut.
rozwałkuj ciasto bardzo cienko, o grubości 2 mm. Wycinamy koła na spodku, kładziemy nadzienie na środku, rozprowadzamy je z jednej strony i ślepy Czeburek. Naciśnij krawędź zębami widelca, aby uzyskać wzór.
W dużej ilości oleju roślinnego smażymy czebureki i podajemy na stole.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal / 100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal / 100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal / 100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy