kupaty wieprzowe wołowe w piekarniku
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
dokładnie wymieszaj wszystkie zioła i przyprawy. Posiekaj czosnek i rozmaryn.
przepuszczamy wstępnie przygotowane mięso przez maszynę do mięsa. Teraz wymieszaj mięso z przyprawami, dodaj szklankę wody do powstałej masy i dobrze ubij mięso mielone.
następnie nadziewamy nasze kiełbaski. Bandażujemy kąpiele w odległości około 15-20 centymetrów. Następnie przebijamy każdą naszą kiełbasę w kilku miejscach wykałaczką.
teraz kładziemy wszystkie nasze kiełbaski na blasze do pieczenia i wkładamy do umiarkowanie nagrzanego piekarnika na około godzinę, kilkakrotnie przekłuwając wykałaczką.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Adjika - 59 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Rozmaryn świeży - 131 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g