kupaty wieprzowe wołowe w piekarniku

najlepszym pomysłem na piknik na wsi są soczyste kupaty mięsne! Na zaplanowane spotkania w weekend z przyjaciółmi przy kuflu piwa przygotowałem kupaty. Okazało się bardzo, bardzo smaczne. Teraz podzielę się z wami kulinarnym przepisem na to jedzenie.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 56 % 19 g
tłuszcze 41 % 14 g
węglowodany 3 % 1 g
207 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

dokładnie wymieszaj wszystkie zioła i przyprawy. Posiekaj czosnek i rozmaryn.

przepuszczamy wstępnie przygotowane mięso przez maszynę do mięsa. Teraz wymieszaj mięso z przyprawami, dodaj szklankę wody do powstałej masy i dobrze ubij mięso mielone.

następnie nadziewamy nasze kiełbaski. Bandażujemy kąpiele w odległości około 15-20 centymetrów. Następnie przebijamy każdą naszą kiełbasę w kilku miejscach wykałaczką.
teraz kładziemy wszystkie nasze kiełbaski na blasze do pieczenia i wkładamy do umiarkowanie nagrzanego piekarnika na około godzinę, kilkakrotnie przekłuwając wykałaczką.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Żeberka wołowe - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Kminek - 333   kcal/100g
  • Adjika - 59   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Rozmaryn świeży - 131   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g

Podobne przepisy