pasztet z wątróbki domowej roboty

wątroba jest bogata w witaminy, a także bardzo delikatna w smaku! Niewątpliwe zalety wątróbki drobiowej łączy się z doskonałym, delikatnym smakiem. Bardzo delikatny smak i spektakularny wygląd sprawiły, że ten pasztet wątrobowy jest jedną z ulubionych przekąsek w naszej rodzinie.
KaroAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 13 g
tłuszcze 47 % 14 g
węglowodany 10 % 3 g
187 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

jak zrobić pasztet z wątroby
domowy pasztet przepis na wątrobę, dobry, z pewnością wymagający gotowania. Gotuj wątróbkę drobiową. Pokrój marchewki i cebulę i usmaż na 1 łyżce masła.

w maszynce do mięsa przekręć wątrobę, jajka, marchewkę i cebulę, masło (powinno być zimne). Sól, pieprz i dobrze wymieszaj.

zwilż folię zimną wodą, połóż na niej połowę masy pasztetowej, spłaszcz, umieść kawałki masła na środku.

pasztet owinąć folią, dobrze dociskając, aby miał gęstą strukturę. Włóż do lodówki na 3-4 godziny. Powtórz z drugą połową pasztetu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Wątróbka drobiowa - 140   kcal/100g

Podobne przepisy