pasztet z wątróbki domowej roboty
skład / składniki
14
porcje:
gotowanie krok po kroku
jak zrobić pasztet z wątroby
domowy pasztet przepis na wątrobę, dobry, z pewnością wymagający gotowania. Gotuj wątróbkę drobiową. Pokrój marchewki i cebulę i usmaż na 1 łyżce masła.
w maszynce do mięsa przekręć wątrobę, jajka, marchewkę i cebulę, masło (powinno być zimne). Sól, pieprz i dobrze wymieszaj.
zwilż folię zimną wodą, połóż na niej połowę masy pasztetowej, spłaszcz, umieść kawałki masła na środku.
pasztet owinąć folią, dobrze dociskając, aby miał gęstą strukturę. Włóż do lodówki na 3-4 godziny. Powtórz z drugą połową pasztetu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g