chiński makaron pierś cebula marchewka pieprz

makaron staje się bardziej interesujący, jeśli dodasz warzywa, okaże się pyszny! To jedzenie jest przygotowywane według chińskiej receptury kulinarnej. W mojej rodzinie makaron po chińsku jest moim ulubionym daniem.
Xunya * ♫•Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 8 g
tłuszcze 11 % 2 g
węglowodany 44 % 8 g
74 kcal
IG: 88 / 13 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.
  18. Krok 18:

    Krok 18.
  19. Krok 19:

    Krok 19.
  20. Krok 20:

    Krok 20.
  21. Krok 21:

    Krok 21.
  22. Krok 22:

    Krok 22.
  23. Krok 23:

    Krok 23.
  24. Krok 24:

    Krok 24.

    胃口好

umyte i obrane warzywa kroimy w bardzo cienkie paski. Posiekaj cebulę w półpierścienie. Smażyć każdy rodzaj warzyw osobno na patelni z odrobiną oliwy z oliwek do miękkości. Oddziel piersi z kurczaka od kości i pokrój w paski o grubości 0,5 cm, włóż kurczaka do miski i zalej niewielką ilością sosu sojowego z oliwą z oliwek (2 łyżki), wymieszaj i pozostaw do marynowania na 15 minut. Po upływie czasu smaż mięso na rozgrzanej patelni, aż będzie chrupiące. Mięso posypujemy pieprzem i cukrem. Włóż mięso z kurczaka z warzywami do rondla. Wymieszaj wszystkie składniki. Gotuj makaron nudels lub ryżowy do miękkości w osolonej wodzie. Wrzuć go do durszlaka, aby woda była szklana. Dodaj makaron do mięsa z warzywami. Podawaj makaron po chińsku na gorąco. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal / 100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g
  • Makaron ryżowy - 109   kcal/100g

Podobne przepisy