skład / składniki
gotowanie krok po kroku
umyte i obrane warzywa kroimy w bardzo cienkie paski. Posiekaj cebulę w półpierścienie. Smażyć każdy rodzaj warzyw osobno na patelni z odrobiną oliwy z oliwek do miękkości. Oddziel piersi z kurczaka od kości i pokrój w paski o grubości 0,5 cm, włóż kurczaka do miski i zalej niewielką ilością sosu sojowego z oliwą z oliwek (2 łyżki), wymieszaj i pozostaw do marynowania na 15 minut. Po upływie czasu smaż mięso na rozgrzanej patelni, aż będzie chrupiące. Mięso posypujemy pieprzem i cukrem. Włóż mięso z kurczaka z warzywami do rondla. Wymieszaj wszystkie składniki. Gotuj makaron nudels lub ryżowy do miękkości w osolonej wodzie. Wrzuć go do durszlaka, aby woda była szklana. Dodaj makaron do mięsa z warzywami. Podawaj makaron po chińsku na gorąco. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal / 100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Makaron ryżowy - 109 kcal/100g