Albańska wieprzowina z majonezem i jajkami
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
aby przygotować to danie, musisz poświęcić dużo czasu na siekanie mięsa. Kawałki powinny być bardzo małe. Do mięsa dodaj cebulę przepuszczoną przez maszynę do mięsa, jajka, majonez, skrobię. Dobrze wymieszaj. Włóż czosnek, sól, pieprz. Ponownie wszystko dokładnie wymieszaj. Następnie włóż to wszystko do lodówki na całą noc. Następnie wyjmujemy mięso z lodówki i smażymy ze wszystkich storronów na patelni jak naleśniki. Drobno posiekane i smażone mięso po albańsku okazuje się bardzo soczyste i smaczne. Rozpływa się w ustach i jest natychmiast spożywany. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g