Albańska wieprzowina z majonezem i jajkami

mięso z czosnkiem-apetyczne, pikantne i bardzo smaczne! Cechy historyczne i geograficzne, żyzny klimat, bliskie interakcje z mieszkańcami sąsiednich krajów wywarły ogromny wpływ na kuchnię Albanii. Chociaż Albańczycy są głównie muzułmanami i nie jedzą wieprzowiny, to danie jest lepsze z wieprzowiną (sprawdzone z własnego doświadczenia).To jedzenie charakteryzuje się dużą różnorodnością smaków, a albańskie mięso jest bardzo smacznym, pożywnym i oryginalnym daniem. Przekonaj się sam, przygotowując to danie według naszego przepisu kulinarnego.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 12 g
tłuszcze 54 % 20 g
węglowodany 14 % 5 g
251 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 9 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

aby przygotować to danie, musisz poświęcić dużo czasu na siekanie mięsa. Kawałki powinny być bardzo małe. Do mięsa dodaj cebulę przepuszczoną przez maszynę do mięsa, jajka, majonez, skrobię. Dobrze wymieszaj. Włóż czosnek, sól, pieprz. Ponownie wszystko dokładnie wymieszaj. Następnie włóż to wszystko do lodówki na całą noc. Następnie wyjmujemy mięso z lodówki i smażymy ze wszystkich storronów na patelni jak naleśniki. Drobno posiekane i smażone mięso po albańsku okazuje się bardzo soczyste i smaczne. Rozpływa się w ustach i jest natychmiast spożywany. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy