skład / składniki
metoda gotowania
wspaniałym daniem kuchni francuskiej jest kurczak z awokado, który jest bardzo szybki w przygotowaniu i może być doskonałym dodatkiem do każdego przystawki: ziemniaków, ryżu, makaronu, kaszy gryczanej i tak dalej. Znalazłem przepis kulinarny na jednej kobiecej stronie, natychmiast go sprawdziłem, oceniłem go na piątkę z plusem. Jedzenie jest bardzo lekkie, świeże, idealne dla dietetyków, nawet pomimo obecności kurczaka w menu.
dokładnie umyj filet z kurczaka i pokrój w paski, które nie są bardzo cienkie. Następnie obierz i pokrój cukinię w plastry, posiekaj pory. Wszystkie te składniki wkładamy na patelnię i dobrze smażymy w oleju roślinnym. Sól, pieprz i włóż mielony imbir. Awokado pokroić w kostkę, pokroić w plasterki obrane z nasion pomarańczy. I wkładamy to wszystko do naszego naczynia (mam na myśli patelnię). Osobno na patelni smażyć posiekane migdały i dodać je do kurczaka tuż przed końcem gotowania. Wszystko dobrze wymieszaj, włóż do wspólnego naczynia i udekoruj świeżymi ziołami kopru i pietruszki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pory - 33 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g