skład / składniki
gotowanie krok po kroku
cebula w cieście zapożyczona z kuchni indyjskiej. Spróbuj gotować i jesteś pewien, że ci się spodoba. Oczywiście musisz się trochę pobawić, Nie w tym sensie, że przez długi czas, ale w tym, że musisz być bardzo uważny i szybki Na Rękę. Dlaczego? Teraz sam to zrozumiesz. Przejdźmy od początku. Robimy ciasto. Dodaj czosnek do mąki, który przeszedł przez czosnek, sól i kminek, wlej mleko i ubite jajko. Ciasto powinno być gęste, no cóż, jak domowa śmietana. Następnie pokrój cebulę w pierścienie na maśle, smaż przez krótki czas, tylko po to, aby była trochę miękka. Następnie włóż do ciasta i pokrój tam gorzką paprykę. Wszystko wymieszaj. Weź frytkownicę lub po prostu patelnię z olejem słonecznikowym. A kiedy jest bardzo gorąco, opuść tam kulki z masy, którą przygotowaliśmy. Robię to za pomocą dwóch łyżek. Smażyć na złoty kolor. Sos z kwaśnej śmietany, mięty i kolendry jest bardzo odpowiedni do cebuli w cieście. Wszystko to należy ubić w blenderze.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g