mięso z indyka panierowane z płatków owsianych

Szybki i łatwy przepis na niesamowicie pyszny obiad! Drogie kobiety, chcesz wiedzieć, jak szybko nakarmić swojego mężczyznę, który wrócił do domu po dniu pracy i jest głodny jak wilk pysznym i satysfakcjonującym posiłkiem? Zapisz przepis kulinarny, który Ci w tym pomoże. Filet z podudzia z indyka w panierce z płatków owsianych nie pozostawi obojętnym żadnego mężczyzny.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 11 g
tłuszcze 42 % 13 g
węglowodany 23 % 7 g
188 kcal
IG: 29 / 71 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.

więc weź kilka kawałków fileta z podudzia z indyka, dobrze je pokonaj (nie możesz ich pokonać, to jak kto lubi), nie zapomnij natychmiast posolić i pieprzyć. Marchewkę, paprykę i seler pokroić w paski. Pokrój pomidora na ćwiartki i posiekaj warzywa. Ubij jajko i posmaruj nim filety. Następnie zwiń indyka w płatki Herkulesa. Następnie usmaż mięso z obu stron na oleju, a następnie zagotuj pod pokrywką. Warzywa smażyć na oleju przez 3 minuty. Następnie dusić je pod pokrywką, aż będą ugotowane. Połóż steki z indyka na talerzu wraz z warzywami i udekoruj posiekanymi ziołami. To danie nadaje się również na świąteczny stół. Smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Tusza z indyka bez skóry - 161   kcal/100g
  • Indyk II kategorii - 194   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal / 100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Płatki owsiane - 305   kcal/100g
  • Herkules surowy - 390   kcal/100g

Podobne przepisy