mięso z indyka panierowane z płatków owsianych
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
więc weź kilka kawałków fileta z podudzia z indyka, dobrze je pokonaj (nie możesz ich pokonać, to jak kto lubi), nie zapomnij natychmiast posolić i pieprzyć. Marchewkę, paprykę i seler pokroić w paski. Pokrój pomidora na ćwiartki i posiekaj warzywa. Ubij jajko i posmaruj nim filety. Następnie zwiń indyka w płatki Herkulesa. Następnie usmaż mięso z obu stron na oleju, a następnie zagotuj pod pokrywką. Warzywa smażyć na oleju przez 3 minuty. Następnie dusić je pod pokrywką, aż będą ugotowane. Połóż steki z indyka na talerzu wraz z warzywami i udekoruj posiekanymi ziołami. To danie nadaje się również na świąteczny stół. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Tusza z indyka bez skóry - 161 kcal/100g
- Indyk II kategorii - 194 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal / 100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g