grillowane kiełbaski z winem
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
z mięsa odetnij nadmiar tłuszczu i pokrój go na wygodne kawałki, a następnie zmiel w maszynce do mięsa. Dodaj sól, koper włoski, mieszankę papryki do mięsa mielonego, wszystko wymieszaj. Dodaj wino i ponownie wymieszaj.
zainstaluj specjalną dyszę do kiełbasek na maszynce do mięsa, połóż na niej jelita i zacznij wyciskać w nich kiełbasę, równomiernie rozprowadzając ją na całej długości jelita. Jaką długość potrzebujesz, wybierz sam. Jelita można owinąć grubą nicią. Robiłam kiełbaski o długości 25 cm.
teraz powstałe kiełbaski smażymy dla przyjemności na grillu lub grillu lub na węglach, jak chcesz. Bardzo smaczne kiełbaski z grilla!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koper włoski - 49 kcal/100g
- Wina alkoholowe - 212 kcal/100g
- Wina półwytrawne - 78 kcal/100g
- Wina wytrawne - 64 kcal/100g
- Wino czerwone - 88 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jelita wieprzowe - 602 kcal/100g