grillowane kiełbaski z winem

dzięki temu przepisowi na zawsze zakochasz się w domowych kiełbasach! Kiełbasy będą wymagały obranych i przygotowanych jelit wieprzowych!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 13 g
tłuszcze 62 % 23 g
węglowodany 3 % 1 g
272 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

z mięsa odetnij nadmiar tłuszczu i pokrój go na wygodne kawałki, a następnie zmiel w maszynce do mięsa. Dodaj sól, koper włoski, mieszankę papryki do mięsa mielonego, wszystko wymieszaj. Dodaj wino i ponownie wymieszaj.
zainstaluj specjalną dyszę do kiełbasek na maszynce do mięsa, połóż na niej jelita i zacznij wyciskać w nich kiełbasę, równomiernie rozprowadzając ją na całej długości jelita. Jaką długość potrzebujesz, wybierz sam. Jelita można owinąć grubą nicią. Robiłam kiełbaski o długości 25 cm.
teraz powstałe kiełbaski smażymy dla przyjemności na grillu lub grillu lub na węglach, jak chcesz. Bardzo smaczne kiełbaski z grilla!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koper włoski - 49   kcal/100g
  • Wina alkoholowe - 212   kcal/100g
  • Wina półwytrawne - 78   kcal/100g
  • Wina wytrawne - 64   kcal/100g
  • Wino czerwone - 88   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Jelita wieprzowe - 602   kcal/100g

Podobne przepisy