skład / składniki
gotowanie krok po kroku
ogólnie jestem stronniczy w stosunku do podrobów z kurczaka. To jedzenie jest dla mnie odpowiednie zarówno pod względem kosztów, jak i smaku. Z tych produktów można przygotować wiele różnych potraw. A teraz chciałbym podzielić się z wami jednym z ulubionych przepisów kulinarnych mojego męża, a mianowicie kotletami z wątróbki drobiowej. Zaczynamy przygotowywać to danie od tego, że bierzemy 300 gramów wątróbki drobiowej i dokładnie myjemy ją pod bieżącą wodą. Następnie wysusz go trochę i przepuść przez maszynę do mięsa. Również przez maszynę do mięsa przepuszczamy obraną cebulę (lub siekamy w blenderze). Następnie wymieszaj wątrobę i cebulę, dodaj do masy sól i mielony pieprz do smaku, zioła (na przykład kolendrę, bazylię), włóż jajka. Mięso mielone powinno być dość grube. Jeśli jest cienki, dodaj trochę mąki. Teraz możemy zacząć smażyć kotlety. Aby to zrobić, przygotuj mięso mielone partiami na patelni z gorącym olejem. Gdy wszystkie kotlety będą gotowe, połóż je na naczyniu i podawaj ze śmietaną.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g