kotlet z wątróbki drobiowej

kotlety z wątroby są łatwe do przygotowania, smakują delikatnie i przyjemnie! Kotlety z wątróbki drobiowej dla mojej rodziny wolę gotować częściej zimą i jesienią niż w innych porach roku. Uwielbiam ten popularny przepis na mięso. Jego przygotowanie nie jest tak drogie, a on zapewnia przyzwoitą przyjemność.
nataliAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 10 g
tłuszcze 34 % 11 g
węglowodany 34 % 11 g
172 kcal
IG: 36 / 0 / 64

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

ogólnie jestem stronniczy w stosunku do podrobów z kurczaka. To jedzenie jest dla mnie odpowiednie zarówno pod względem kosztów, jak i smaku. Z tych produktów można przygotować wiele różnych potraw. A teraz chciałbym podzielić się z wami jednym z ulubionych przepisów kulinarnych mojego męża, a mianowicie kotletami z wątróbki drobiowej. Zaczynamy przygotowywać to danie od tego, że bierzemy 300 gramów wątróbki drobiowej i dokładnie myjemy ją pod bieżącą wodą. Następnie wysusz go trochę i przepuść przez maszynę do mięsa. Również przez maszynę do mięsa przepuszczamy obraną cebulę (lub siekamy w blenderze). Następnie wymieszaj wątrobę i cebulę, dodaj do masy sól i mielony pieprz do smaku, zioła (na przykład kolendrę, bazylię), włóż jajka. Mięso mielone powinno być dość grube. Jeśli jest cienki, dodaj trochę mąki. Teraz możemy zacząć smażyć kotlety. Aby to zrobić, przygotuj mięso mielone partiami na patelni z gorącym olejem. Gdy wszystkie kotlety będą gotowe, połóż je na naczyniu i podawaj ze śmietaną.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Wątróbka drobiowa - 140   kcal/100g

Podobne przepisy