Schab z kością w piekarniku
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
jeśli chcesz ugotować bardzo smaczne mięso i masz czas, to jest wspaniały przepis na pieczony schab z czosnkiem i anyżem!
pokrój schab, aby uzyskać kawałki mięsa na kości. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Sól i pieprz mięso. Podgrzej kilka łyżek oliwy z oliwek na patelni. Smaż mięso ze wszystkich stron. Po pierwsze, zachowa soczystość, a po drugie da piękną złotą skórkę! Połóż boczek po obu stronach mięsa, dzięki czemu schab będzie delikatny podczas pieczenia. W naczyniu do pieczenia ułożyć zmiażdżone ząbki czosnku, grubo posiekany koper włoski, anyż i gałązki tymianku, a na wierzch ułożyć mięso, polewając je sokiem utworzonym na patelni po usmażeniu. Ale to nie wszystko, nie spiesz się, aby umyć patelnię, ale po prostu wlej do niej szklankę wody i podpal. Podczas podgrzewania zeskrob skaramelizowane soki drewnianą szpatułką. Dodaj powstały płyn do mięsa. Teraz przykryj formę dwoma arkuszami folii i wyślij do piekarnika na 2 godziny. Zaleca się podlewanie mięsa sokiem z dna formy co 30 minut, aby mięso nie wyschło. Włóż gotowe mięso do naczyń i przykryj. Teraz musimy przygotować sos do mięsa. Formę, w której pieczeliśmy nasz schab, podpalamy i doprowadzamy do wrzenia, a następnie powtarzamy czynności drewnianą szpatułką. W takim przypadku musisz zmiażdżyć zmiękczony czosnek i koper włoski. Wszystko można przepuścić przez sito wraz z warzywami, zamieniając je w puree. Następnie dodaj musztardę, ponownie podpal i doprowadź do pożądanej gęstości. Kawałki schabu uwolnić od boczku, ułożyć na półmisku i podawać z sosem!
pokrój schab, aby uzyskać kawałki mięsa na kości. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Sól i pieprz mięso. Podgrzej kilka łyżek oliwy z oliwek na patelni. Smaż mięso ze wszystkich stron. Po pierwsze, zachowa soczystość, a po drugie da piękną złotą skórkę! Połóż boczek po obu stronach mięsa, dzięki czemu schab będzie delikatny podczas pieczenia. W naczyniu do pieczenia ułożyć zmiażdżone ząbki czosnku, grubo posiekany koper włoski, anyż i gałązki tymianku, a na wierzch ułożyć mięso, polewając je sokiem utworzonym na patelni po usmażeniu. Ale to nie wszystko, nie spiesz się, aby umyć patelnię, ale po prostu wlej do niej szklankę wody i podpal. Podczas podgrzewania zeskrob skaramelizowane soki drewnianą szpatułką. Dodaj powstały płyn do mięsa. Teraz przykryj formę dwoma arkuszami folii i wyślij do piekarnika na 2 godziny. Zaleca się podlewanie mięsa sokiem z dna formy co 30 minut, aby mięso nie wyschło. Włóż gotowe mięso do naczyń i przykryj. Teraz musimy przygotować sos do mięsa. Formę, w której pieczeliśmy nasz schab, podpalamy i doprowadzamy do wrzenia, a następnie powtarzamy czynności drewnianą szpatułką. W takim przypadku musisz zmiażdżyć zmiękczony czosnek i koper włoski. Wszystko można przepuścić przez sito wraz z warzywami, zamieniając je w puree. Następnie dodaj musztardę, ponownie podpal i doprowadź do pożądanej gęstości. Kawałki schabu uwolnić od boczku, ułożyć na półmisku i podawać z sosem!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Koper włoski - 49 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Schab surowy wędzony - 469 kcal/100g
- Schab - 242 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal / 100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Badian - 337 kcal/100g