skład / składniki
gotowanie krok po kroku
moim zdaniem kotlety mięsne i kotlety z kurczaka najlepiej smażyć na oleju w cieście. Jest to konieczne, ponieważ podczas smażenia mięso nie przykleja się do patelni, samo mięso się nie przypala, a ciasto tworzy wokół niego złotą chrupiącą skórkę. Znam kilka przepisów kulinarnych na ten składnik jedzenia, pyszne dania. Ale moim zdaniem najbardziej akceptowalny jest przepis, o którym teraz ci opowiem. Zaczynamy przygotowywać ciasto na kotlety mięsne od dokładnego przesiania mąki i dokładnego zmielenia żółtkami jaj oddzielonymi od białka i solą do smaku. Następnie dodaj lekko podgrzane mleko do powstałej masy, wymieszaj. Następnie ubij białka, dodaj do naszej masy i dokładnie wymieszaj. Ciasto na kotlety jest gotowe! Pozostaje tylko zanurzyć w nim kotlety, jak smażyć mięso w oleju na patelni. Miłego apetytu dla Ciebie, Twoich bliskich i gości!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g