ciasto na kotlety

w tak apetycznej skórce twoje kotlety będą bosko pyszne.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 9 g
tłuszcze 18 % 6 g
węglowodany 55 % 18 g
133 kcal
IG: 11 / 0 / 89

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

moim zdaniem kotlety mięsne i kotlety z kurczaka najlepiej smażyć na oleju w cieście. Jest to konieczne, ponieważ podczas smażenia mięso nie przykleja się do patelni, samo mięso się nie przypala, a ciasto tworzy wokół niego złotą chrupiącą skórkę. Znam kilka przepisów kulinarnych na ten składnik jedzenia, pyszne dania. Ale moim zdaniem najbardziej akceptowalny jest przepis, o którym teraz ci opowiem. Zaczynamy przygotowywać ciasto na kotlety mięsne od dokładnego przesiania mąki i dokładnego zmielenia żółtkami jaj oddzielonymi od białka i solą do smaku. Następnie dodaj lekko podgrzane mleko do powstałej masy, wymieszaj. Następnie ubij białka, dodaj do naszej masy i dokładnie wymieszaj. Ciasto na kotlety jest gotowe! Pozostaje tylko zanurzyć w nim kotlety, jak smażyć mięso w oleju na patelni. Miłego apetytu dla Ciebie, Twoich bliskich i gości!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy