skład / składniki
metoda gotowania
kulinarny przepis na tę sałatkę przyniósł mój przyjaciel z Uzbekistanu, ale jego ojczyzna to Korea. Sałatka z rybą He to bardzo pikantne i smaczne jedzenie. Najpierw musisz ugotować słynną rybę he. Aby to zrobić, bierzemy świeżą rybę rzeczną, w której jest mniej kości, obieramy ją i oddzielamy miąższ od kości. Następnie pokrój filet rybny w cienkie paski i zalej marynatą przez kilka godzin.
do marynaty wymieszaj sok z cytryny z octem z białego wina, dodając czerwoną ostrą paprykę i sól morską. Posiekaj główki cebuli w półpierścienie, pokrój obrane marchewki w paski. Przygotowane warzywa smażymy na patelni z rozgrzaną oliwą z oliwek. Wyjmij gotową rybę z marynaty i wymieszaj z posiekanym ząbkiem czosnku. Łączymy rybę ze smażonymi warzywami, mieszamy i posypujemy sezamem. Najsmaczniejsza sałatka z rybą jest gotowa, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Filety rybne - 204 kcal/100g