skład / składniki
metoda gotowania
krewetki to niezwykle zdrowy i elastyczny produkt. Można go jeść jako niezależne danie, z dodatkiem, dodać do sałatki. Opiszę ci inny przepis na gotowanie krewetek z ziemniakami w cieście.
podziel jajka na żółtko i białko. Dodaj mąkę i wodę do żółtka i wszystko dobrze wymieszaj. Krewetki opłucz i oczyść. Ubij białka, aż się spienią. Krewetki posyp mąką, zanurz w białku, a następnie w cieście. Ściśnij każdą krewetkę między kółkami ziemniaków, zanurz tę strukturę w oleju (wrzącym), smaż na złoty kolor. Połóż gotowe krewetki z ziemniakami na talerzu, udekoruj według uznania ziołami. Aby nadać bogatszy smak, możesz trochę polać sosem sojowym, tylko bez fanatyzmu, w przeciwnym razie możesz przerwać smak samego dania.
to dość szybki i łatwy przepis, ale bardzo smaczny! Można przygotować na obiad, ale najlepiej spożywać jako drugie danie na lunch. Nie jest to pokarm dietetyczny, więc tym, którzy są na diecie, nie polecam tego dania.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal / 100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Mąka kukurydziana - 368 kcal/100g
- Pełnoziarnista mąka kukurydziana razowa - 355 kcal/100g
- Mąka kukurydziana pełnoziarnista przesiana - 362 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami vitaminisir - 364 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami newitaminiza - 364 kcal/100g