brzegi z rozmarynem i pieczonymi ziemniakami

przypomina spodek z bajki! A na nim-morze przyjemności!
AnnellyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 8 g
tłuszcze 44 % 14 g
węglowodany 31 % 10 g
185 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

pieczone żeberka jagnięce to rodzaj jedzenia, które z łatwością ozdobi każdy świąteczny stół. Dla tych. którzy kochają jagnięcinę, krawędzie będą prawdziwym odkryciem w gotowaniu. Połączenie delikatnych żeberek jagnięcych z rozmarynem i ziemniakami daje niesamowity smak i aromat, który zachwyci każdego smakosza.
pokrój żeberka na porcje o wymiarach około 10 na 10 cm i dokładnie ubij młotkiem do mięsa. Posyp każdy kawałek pieprzem, solą i rozmarynem. Teraz zajmij się ziemniakami. Obierz i pokrój na małe kawałki. Następnie ostrożnie połóż ziemniaki na patelni wysmarowanej olejem roślinnym i smaż do miękkości z pieczarkami. Nawiasem mówiąc, możesz wziąć zarówno całe lody, jak i pokrojone w puszkach pieczarki, aby skrócić czas gotowania.
podczas smażenia ziemniaków na patelni zajmij się serem i czosnkiem. Zetrzyj parmezan na drobnej tarce i przełóż czosnek przez prasę do czosnku.
do następnego etapu potrzebujemy małej patelni. Włóż do niego ziemniaki z grzybami, posyp wszystko startym serem i czosnkiem. Następnie włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz przez 5 minut.
żeberka jagnięce smażyć na oleju roślinnym podczas pieczenia ziemniaków.
podając na talerzu, połóż gotowe krawędzie, obok umieść gotowe ziemniaki, które w razie potrzeby można polać odrobiną majonezu.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jagnięcina chuda - 169   kcal/100g
  • Baranina tłusta - 225   kcal/100g
  • Baranina-mostek - 533   kcal/100g
  • Jagnięcina-szynka - 232   kcal/100g
  • Kotlet jagnięcy z kością - 380   kcal/100g
  • Baranina - łopatka - 284   kcal/100g
  • Baranina-część grzbietowa - 459   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Rozmaryn - 131   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g

Podobne przepisy