skład / składniki
metoda gotowania
pieczone żeberka jagnięce to rodzaj jedzenia, które z łatwością ozdobi każdy świąteczny stół. Dla tych. którzy kochają jagnięcinę, krawędzie będą prawdziwym odkryciem w gotowaniu. Połączenie delikatnych żeberek jagnięcych z rozmarynem i ziemniakami daje niesamowity smak i aromat, który zachwyci każdego smakosza.
pokrój żeberka na porcje o wymiarach około 10 na 10 cm i dokładnie ubij młotkiem do mięsa. Posyp każdy kawałek pieprzem, solą i rozmarynem. Teraz zajmij się ziemniakami. Obierz i pokrój na małe kawałki. Następnie ostrożnie połóż ziemniaki na patelni wysmarowanej olejem roślinnym i smaż do miękkości z pieczarkami. Nawiasem mówiąc, możesz wziąć zarówno całe lody, jak i pokrojone w puszkach pieczarki, aby skrócić czas gotowania.
podczas smażenia ziemniaków na patelni zajmij się serem i czosnkiem. Zetrzyj parmezan na drobnej tarce i przełóż czosnek przez prasę do czosnku.
do następnego etapu potrzebujemy małej patelni. Włóż do niego ziemniaki z grzybami, posyp wszystko startym serem i czosnkiem. Następnie włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz przez 5 minut.
żeberka jagnięce smażyć na oleju roślinnym podczas pieczenia ziemniaków.
podając na talerzu, połóż gotowe krawędzie, obok umieść gotowe ziemniaki, które w razie potrzeby można polać odrobiną majonezu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Rozmaryn - 131 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g