skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przeglądamy i obieramy grzyby.
Krok 2:
Myjemy pieczarki pod bieżącą wodą.
Krok 3:
Aby pięknie pokroić grzyby, Usuń nogi.
Krok 4:
Pokrój pieczarki.
Krok 5:
Przenieś grzyby do wygodnego pojemnika.
Krok 6:
Dodaj do grzybów sok z cytryny, przyprawę, sól, czarny pieprz do smaku i dobrze wymieszaj.
Krok 7:
Włącz piec i podgrzej patelnię, posiekaj cebulę i czosnek.
Krok 8:
Połóż nasze grzyby na patelni i smaż przez 5 minut.
Krok 9:
Dodaj cebulę i czosnek do grzybów, 2-3 łyżki. łyżki oliwy z oliwek, dobrze wymieszaj.
Krok 10:
Drobno posiekaj koperek.
Krok 11:
Wyłącz piec, przykryj nasze naczynie pokrywką i pozwól mu się potować przez 5-7 minut. Dodaj do pikantności w naczyniu 1 CHN.L. 9% octu stołowego, drobno posiekany koperek i dobrze wymieszaj.
Krok 12:
Udekoruj danie liśćmi sałaty i rozłóż naszą grzybową przekąskę. Niezwykła i prosta przystawka z pieczarek jest gotowa!
Krok 13:
Gotowanie pyszne, gotowanie proste, wspólne gotowanie świątecznej przekąski z pieczarek w domu!
wspólnie przygotowujemy smaczną i łatwą do przygotowania przekąskę z grzybami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal / 100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g
- Przyprawa Maggi - 59 kcal/100g
- Liście sałaty - 12 kcal/100g