ryba smażona w cieście

przepis na najdelikatniejszy filet rybny we wspaniałym futrze. Chcę zaoferować Ci Mój ulubiony przepis kulinarny. Jeśli w zamrażarce znajdziesz filety rybne - ten kulinarny przepis jest dla ciebie. Moim zdaniem najlepiej nadaje się filet z dorsza lub telapii, łososia lub jesiotra, ale mintaj też nie jest zły. Po prostu nie rozmrażaj ryby w pośpiechu, w zimnej wodzie .Przygotowanie lepiej zrobić z wyprzedzeniem.
NatalieAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 9 g
tłuszcze 14 % 5 g
węglowodany 62 % 23 g
171 kcal
IG: 9 / 0 / 91

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
rozmrożone filety pokroić na kawałki. Ich wielkość zależy od Twojego gustu .Mimo to przygotowujesz jedzenie dla siebie. Kawałki pieprzu, soli i skrop sokiem z cytryny. Teraz warto zrobić ciasto. Aby to zrobić, wystarczy ubić jajka z mlekiem, posolić i dodać mąkę . Dobrze wymieszaj, aby rozbić grudki. Moja przyjaciółka dodaje do ciasta drobno posiekaną natkę pietruszki i koperek. Ciasto jest gotowe! Smażyć na głębokiej patelni na ulubionym oleju roślinnym. Nawiasem mówiąc, jeśli użyjesz do tego celu oliwy z oliwek, ciasto nabierze przyjemnego różowawego odcienia.Aby rozgrzany olej nie rozpryskiwał się na ścianach-posyp go drobną solą. Gotową rybę w cieście można ułożyć na papierowych serwetkach, aby wchłonąć nadmiar tłuszczu. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal / 100g

Podobne przepisy