ryba smażona w cieście
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
rozmrożone filety pokroić na kawałki. Ich wielkość zależy od Twojego gustu .Mimo to przygotowujesz jedzenie dla siebie. Kawałki pieprzu, soli i skrop sokiem z cytryny. Teraz warto zrobić ciasto. Aby to zrobić, wystarczy ubić jajka z mlekiem, posolić i dodać mąkę . Dobrze wymieszaj, aby rozbić grudki. Moja przyjaciółka dodaje do ciasta drobno posiekaną natkę pietruszki i koperek. Ciasto jest gotowe! Smażyć na głębokiej patelni na ulubionym oleju roślinnym. Nawiasem mówiąc, jeśli użyjesz do tego celu oliwy z oliwek, ciasto nabierze przyjemnego różowawego odcienia.Aby rozgrzany olej nie rozpryskiwał się na ścianach-posyp go drobną solą. Gotową rybę w cieście można ułożyć na papierowych serwetkach, aby wchłonąć nadmiar tłuszczu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal / 100g