Serniki Ulubione

przepis jest bardzo prosty w przygotowaniu, serniki są bardzo delikatne! Szukałem dużo, eksperymentowałem przez długi czas, ale serniki okazały się trochę twarde, a potem trochę suche... Znalazłem! Soczyste, delikatne, umiarkowanie słodkie i bardzo smaczne. Podsumowując, idealny przepis!
zharim showAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 13 g
tłuszcze 43 % 17 g
węglowodany 25 % 10 g
245 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Rozbij 1 jajko na patelnię.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wysyłamy tam 400 g twarogu. Około 70% sukcesu serników zależy od jakości twarogu, weź 9% drobnoziarnistego twarogu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj 2 łyżki.l. cukier.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Konsystencja powinna wyglądać tak, aby baza nie była ani płynna, ani sucha.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj 2 łyżki. l. mąka, wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Nie rób solidnej podstawy, zrób twardą-serniki nie będą przewiewne. Nadal możesz ubić blenderem, ale ja tego nie zrobiłem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rzeźbimy serniki. Ręce można zwilżyć, aby się nie przykleiły. Zwijamy pojedynczo lub robimy kiełbasę i kroimy.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozgrzej patelnię. Serniki należy umieścić na rozgrzanej patelni, ale ogień jest dalej zmniejszany do średniego. Wlej około 50 g oleju słonecznikowego na patelnię, możesz użyć oliwy z oliwek.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozłóż serniki na rozgrzanej patelni.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Smażyć na średnim ogniu z każdej strony przez około 3 minuty, aż powstanie charakterystyczna złota skorupa.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wyłącz piec i przykryj pokrywką, pozostaw na 3 minuty.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Rozłóż pyszne serniki na talerzu.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Dodaj polewę: mleko skondensowane, maliny, jeżyny, dżem jagodowy do smaku. Smacznego!

to ten sam, idealny przepis na pyszne serniki gotowane na patelni! Moim zdaniem serniki to wszechstronne danie, które świetnie sprawdzi się na śniadanie, podwieczorek, kolację lub po prostu na deser! Według mojego przepisu serniki są tak proste, jak to tylko możliwe, co znacznie oszczędza nasz czas! W tym przepisie osiągnąłem idealne proporcje, aby danie było delikatne, soczyste, nie twarde i nie słodko słodkie. Proponuję następnym razem ugotować ze mną serniki, przepis jest bardzo łatwy i szybki, twoje gospodarstwo domowe doceni smak tych serników, a jeśli dodasz do nich śmietanę/dżem lub mleko skondensowane przed podaniem, mmmm... nic z nich nie pozostanie w mniej niż 5 minut! Gotuj dla zdrowia! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy