skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj niezbędne składniki, umyj warzywa
Krok 2:
Pokrój cebulę w półpierścienie, posiekaj czosnek.
Krok 3:
Pokrój filet z kurczaka na małe kawałki
Krok 4:
Na głębokiej patelni lub holenderskim piekarniku rozgrzej olej. Dodaj cebulę i czosnek na patelnię, lekko podsmaż.
Krok 5:
Dodaj filet z kurczaka na patelnię, wymieszaj, Posol do smaku.
Krok 6:
Seler pokroić, paprykę pokroić w paski
Krok 7:
Dodaj pieprz i seler do mięsa.
Krok 8:
Kiełbasy chorizo pokroić na kawałki wielkości kęsa
Krok 9:
Dodaj kiełbaski do mięsa i warzyw, wymieszaj.
Krok 10:
Pomidory rozdrobnione
Krok 11:
Dodaj pomidory na patelnię, dodaj keczup i wodę, wymieszaj.
Krok 12:
Następnie dodaj paprykę wędzoną mieloną od Kamis
Krok 13:
W następnym kroku dodaj pikantne chili z Kamis. Przyprawa ma jasny, ostry smak, więc należy ją ostrożnie dodawać, w zależności od tego, jak pikantne danie chcesz uzyskać.
Krok 14:
Dodaj cukier na patelnię, wymieszaj.
Krok 15:
Ostrym nożem odetnij nasiona kukurydzy z kolby
Krok 16:
Dodaj kukurydzę do patelni, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut na małym ogniu.
Krok 17:
Podawać ze śmietaną i białym chlebem. Możesz posypać posiekanymi ziołami.
moja rodzina bardzo lubi to danie. Konsystencja jest nieco podobna do gęstej zupy gulaszowej, podobnie jak mąż i dzieci. Dla dzieci nie robię tego tak ostrego, dodaję chili do mojego męża osobno z młyna - jest moim fanem ostrego. Narodził się ze zwykłego gulaszu. Metodą prób i błędów nie w ciągu jednego lata doprowadziłem przepis do ideału. Stopniowo dodawałem składniki, jeśli mi się podobało, zostawiałem, jeśli nie, nie używałem więcej. Na przykład moja teściowa poradziła mi dodać kukurydzę. Dzięki niemu danie nabiera wyjątkowego, letniego smaku. Nawiasem mówiąc,jeśli nie ma sezonu na kukurydzę, można ją zastąpić fasolą, jak napisałem powyżej. Moja siostra wkłada więcej cukinii, ale nie zapuściłem korzeni - mój mąż nie ma cukinii). Więc wszystko zależy tylko od Twoich preferencji smakowych i oczywiście od wyobraźni!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Kukurydza polna surowa suszona - 348 kcal/100g
- Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96 kcal/100g
- Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83 kcal/100g
- Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362 kcal/100g
- Kukurydza - 119 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Kiełbasy myśliwskie - 326 kcal/100g