skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
O tym przepisie kulinarnym, który mówi, jak smażyć placki z cukinii z kaszą manną i ziemniakami na wodzie, Wiedziałem od mojej matki, jak o wielu innych przepisach, które zostały mi przekazane. Jeśli jeszcze nie próbowałeś tego dania, Gorąco polecam! Potrzebujemy więc produktów, które wskazałem w polu składników.
Krok 2:
Wlej semolinę do głębokiej miski, zalej zimną wodą i pozostaw do spęcznienia na trzydzieści minut.
Krok 3:
W międzyczasie zetrzyj cukinię na grubej tarce (rozerwij, jeśli pasujesz do nazwy Dania). W ten sam sposób pocieramy wcześniej obrane marchewki i ziemniaki. Przeciskamy czosnek przez wyciskacz do czosnku. Lekko wysusz mieszaninę, aby pozbyć się nadmiaru wilgoci.
Krok 4:
Z miski z spęcznioną kaszą manną usuń nadmiar wody, jeśli tam pozostanie. Dodaj starte warzywa, jajka i mąkę na wiązkę,
Krok 5:
Sól, pieprz i dobrze wymieszaj. W rzeczywistości mamy ciasto. Oczywiście płynne i niejednorodne, ale całkiem odpowiednie do smażenia naleśników.
Krok 6:
Rozgrzej olej roślinny na patelni. Aby naleśniki nie przykleiły się do dna i nie zepsuły się, olej musi być bardzo gorący. Ciasto zbieramy łyżką stołową, ponieważ jest płynne i wlewamy na patelnię. Smażyć placki ziemniaczane najpierw z jednej strony na złoty kolor.
Krok 7:
Następnie odwróć je i usmaż, aż będą całkowicie ugotowane. Używamy całego ciasta.
Krok 8:
Usuń placki ziemniaczane z pieca i usmaż następną partię. Nasze danie jest gotowe. Podawaj na stole na ciepło ze śmietaną. Smacznego!
przepis na tę warzywną przekąskę może się przydać w czasie postu. Spodoba się również tym, którzy lubią niskokaloryczne dania warzywne. Często smażę takie naleśniki w kraju, kiedy możesz po prostu iść do ogrodu, zrywać niezbędne warzywa i gotować to pyszne. Zwykle robię deruny z cukinii w dużych ilościach, nakrywam stół w altanie w ogrodzie i wzywam do stołu moich domowników i sąsiadów w kraju. Na świeżym powietrzu, a nawet w dużym przyjemnym towarzystwie, odlatują z hukiem!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g