chude naleśniki z musem jabłkowym

naleśniki są bardzo smaczne, można je wykorzystać w poście. Ten przepis jest odpowiedni dla tych, którzy przestrzegają postu kościelnego. Naleśniki są bardzo smaczne, możesz dodać dowolne dozwolone nadzienie (grzyby, cebula, marchew, mielona soja itp.). Smacznego!
~Milky way~Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 4 g
tłuszcze 3 % 1 g
węglowodany 86 % 30 g
142 kcal
IG: 14 / 0 / 86

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h

wielu uważa, że bezmięsne menu nie jest zbyt smaczne, banalne i specyficzne. Ale tak nie jest. Możesz dostosować dowolne codzienne potrawy do tego trybu jedzenia! Te naleśniki są dostarczane z musem jabłkowym, który pełni jednocześnie rolę masła i jajka. Smak nie odróżnia ich od klasycznej receptury.Polecam spróbować i dodać do swojego biurka nie tylko w poście, ale każdego innego dnia.
1. Umieść mus jabłkowy w misce, który możesz zrobić samodzielnie lub użyć zakupionego (tylko lepiej jest preferować naturalną kompozycję i/lub sprawdzoną markę).
możesz także zetrzeć jabłko lub pokroić w małą kostkę. Wszystko zależy od Twoich preferencji smakowych. W takim przypadku naleśniki będą wyglądać jak placki jabłkowe. Ale też będą bardzo smaczne.
2. Wlej wodę i dobrze wymieszaj.
3. Dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia i sól w częściach.
4. Dodaj cukier. Dobrze wymieszaj, aż będzie gładka, aby wyeliminować wszelkie grudki.
do smaku możesz dodać wanilinę, cynamon lub sok z cytryny. Nie dodałem, ponieważ naleśniki są więc bardzo smaczne i pachnące.
5. Pozostaw ciasto na 30 minut, aby "odpocząć". Powinien okazać się nieco grubszy niż zwykłe naleśniki(jak naleśniki). Ale możesz dodać więcej mąki i zrobić naleśniki lub możesz dodać trochę więcej wody (lub mniej mąki) i uczynić ciasto bardziej płynnym.
6. Dobrze rozgrzej patelnię, posmaruj olejem roślinnym.
można smażyć całkowicie bez oleju na nieprzywierającej patelni (będzie bardziej dietetyczna opcja) lub na większej ilości oleju (opcja bardziej kaloryczna).
7. Wlać chochlę ciasta i równomiernie rozprowadzić na całej powierzchni patelni.
8. Po minucie odwróć i smaż przez kolejne pół minuty.
9. Wyjmij naleśnik z patelni.
10. Powtarzaj, aż ciasto naleśnikowe się skończy. W razie potrzeby nasmaruj powierzchnię olejem. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Mus jabłkowy - 68   kcal/100g

Podobne przepisy