skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wybieramy składniki niezbędne do przygotowania naszego pysznego deseru owocowego i zaczynamy przygotowywać ciasto.
Krok 2:
Obierz dwa zielone jabłka, usuń rdzeń i zetrzyj je na grubej tarce.
Krok 3:
Na grubej tarce pocieramy średniej wielkości banana.
Krok 4:
Rozbij jedno jajko kurze do miski z startymi owocami.
Krok 5:
Dodaj mąkę przesianą przez sito, dwie łyżeczki cukru do miski z startymi owocami i jajkiem kurzym, dodaj szczyptę waniliny z cynamonem do smaku i mieszaj, aż będzie gładka.
Krok 6:
Na patelni rozgrzanej na kuchence, z dodatkiem oliwy z oliwek, rozłóż ciasto łyżką stołową i uformuj nasze naleśniki.
Krok 7:
Smażyć placki na złoty kolor z każdej strony przez pięć minut.
Krok 8:
Ugotowane naleśniki układamy na odpowiednim talerzu i dekorujemy z jednej strony rozpuszczoną czekoladą z orzechami laskowymi, az drugiej posypujemy cukrem pudrem.
Krok 9:
Gotowane placki jabłkowo-bananowe podajemy do herbaty. Gotowanie pyszne, gotowanie proste, wspólne gotowanie deseru owocowego w domu!
wśród wielu przepisów na to pyszne danie istnieje wiele opcji naleśników deserowych, które mogą obejmować różne owoce i jagody.
te placki jabłkowo-bananowe zachwycą Cię pysznym, delikatnym posmakiem, z odrobiną kwaśności z jabłek! Idealny na świąteczny stół jako deser dla dzieci na herbatę!
według przepisów babci możesz ugotować kilkanaście potraw z dodatkiem różnych owoców, które przypadną do gustu nawet najbardziej wymagającemu smakoszowi!
zielone jabłka zawierają dużo żelaza i witamin znacznie więcej niż czerwone. Zielone jabłka pomagają lepiej zwalczać tłuste potrawy, są bardzo przydatne dla tych, którzy mają niską kwasowość. Jabłka są bardzo smacznym i zdrowym produktem, są prawdziwym źródłem energii i dlatego każdy, kto dba o swoje zdrowie, sylwetkę i nastrój, powinien zwrócić uwagę na ten wspaniały owoc. Prawie 90% składu jabłka to sok jabłkowy, który z kolei składa się w 95% z wody. Pozostałe 5% składu jabłka zawiera dość dużą ilość witamin, minerałów i innych przydatnych elementów.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal / 100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g