świąteczny dodatek warzywny z grzybami

wspaniały przepis na pyszny dodatek! Bardzo smaczne i apetyczne danie, które idealnie pasuje do świątecznego stołu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 4 g
tłuszcze 33 % 6 g
węglowodany 44 % 8 g
104 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przed rozpoczęciem gotowania przystawki należy usunąć nadmiar wilgoci z grzybów, w tym celu kładziemy je na serwetce lub ręczniku.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Usuwamy nadmiar wilgoci z fasoli i rozprowadzamy ją na serwetce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj oliwę z oliwek na patelnię i podgrzej na dużym ogniu, a następnie rozłóż i smaż grzyby przez 5 minut, mieszając je szpatułką.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zetrzyj twardy ser na grubej tarce.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj zieloną fasolkę na patelnię i smaż przez około 4 minuty mieszając.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Na patelnię dodajemy kalafior, który również smażymy przez 4-5 minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj 3 łyżki do smażonych warzyw. sos sojowy, ostre chili i sól do smaku.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj 150 gr. śmietana.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Warzywa wymieszane ze śmietaną pokrywamy pokrywką i gotujemy na wolnym ogniu przez 5 minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Posyp startym serem na wierzchu, przykryj pokrywką i pozostaw na kilka minut przy wyłączonym piecu.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Połóż gotowy świąteczny dodatek warzywny z grzybami na talerzu, udekoruj liśćmi kolendry na wierzchu. Życzę wszystkim smacznego!

świąteczny dodatek z grzybami - cóż, bardzo smaczny! Eleganckie danie na każdym stole! Przygotowanie nie jest naprawdę szybkie i bardzo proste!
aby przygotować naszą elegancką przystawkę, którą przede wszystkim zauważą miłośnicy zdrowego odżywiania, potrzebujemy:
200 gr. fasolka szparagowa, trochę oliwy z oliwek, 100 gr. grzyby (pieczarki), jedna gałązka kolendry, 50 gr. Sery twarde, 36% - 40% śmietana - 150 gr., 200 gr. kalafior, sos sojowy do smaku, sól morska do smaku i ostre chili do smaku.
dość prosty przepis na przygotowanie pysznego przystawki z warzywami, dla miłośników zdrowego odżywiania na świąteczny stół!
pyszne, eleganckie i apetyczne danie z zielonej fasoli, kalafiora, pieczarek, ze śmietaną, przyprawami i ziołami przygotujemy razem z męskim zespołem dla ukochanych dziewcząt, kobiet, naszych matek na wiosenne wakacje na Międzynarodowy Dzień Kobiet ósmy marca.
gotowanie pyszne, gotowanie proste, wspólne gotowanie szykownej przystawki w domu!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Kalafior - 28   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g

Podobne przepisy