skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przed rozpoczęciem gotowania przystawki należy usunąć nadmiar wilgoci z grzybów, w tym celu kładziemy je na serwetce lub ręczniku.
Krok 2:
Usuwamy nadmiar wilgoci z fasoli i rozprowadzamy ją na serwetce.
Krok 3:
Dodaj oliwę z oliwek na patelnię i podgrzej na dużym ogniu, a następnie rozłóż i smaż grzyby przez 5 minut, mieszając je szpatułką.
Krok 4:
Zetrzyj twardy ser na grubej tarce.
Krok 5:
Dodaj zieloną fasolkę na patelnię i smaż przez około 4 minuty mieszając.
Krok 6:
Na patelnię dodajemy kalafior, który również smażymy przez 4-5 minut.
Krok 7:
Dodaj 3 łyżki do smażonych warzyw. sos sojowy, ostre chili i sól do smaku.
Krok 8:
Dodaj 150 gr. śmietana.
Krok 9:
Warzywa wymieszane ze śmietaną pokrywamy pokrywką i gotujemy na wolnym ogniu przez 5 minut.
Krok 10:
Posyp startym serem na wierzchu, przykryj pokrywką i pozostaw na kilka minut przy wyłączonym piecu.
Krok 11:
Połóż gotowy świąteczny dodatek warzywny z grzybami na talerzu, udekoruj liśćmi kolendry na wierzchu. Życzę wszystkim smacznego!
świąteczny dodatek z grzybami - cóż, bardzo smaczny! Eleganckie danie na każdym stole! Przygotowanie nie jest naprawdę szybkie i bardzo proste!
aby przygotować naszą elegancką przystawkę, którą przede wszystkim zauważą miłośnicy zdrowego odżywiania, potrzebujemy:
200 gr. fasolka szparagowa, trochę oliwy z oliwek, 100 gr. grzyby (pieczarki), jedna gałązka kolendry, 50 gr. Sery twarde, 36% - 40% śmietana - 150 gr., 200 gr. kalafior, sos sojowy do smaku, sól morska do smaku i ostre chili do smaku.
dość prosty przepis na przygotowanie pysznego przystawki z warzywami, dla miłośników zdrowego odżywiania na świąteczny stół!
pyszne, eleganckie i apetyczne danie z zielonej fasoli, kalafiora, pieczarek, ze śmietaną, przyprawami i ziołami przygotujemy razem z męskim zespołem dla ukochanych dziewcząt, kobiet, naszych matek na wiosenne wakacje na Międzynarodowy Dzień Kobiet ósmy marca.
gotowanie pyszne, gotowanie proste, wspólne gotowanie szykownej przystawki w domu!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g