skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy ciasto na świąteczny deser, zaczynamy od rozbicia w misce i ubicia w niej 3 jaj kurzych.
Krok 2:
Dodaj 100 gr. do miski z jajkami. mąka.
Krok 3:
Ubij wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie.
Krok 4:
Włącz piec i podgrzej patelnię, po dodaniu do niej oleju roślinnego i zacznij kroić banany w koła, a jabłko i gruszkę na kawałki.
Krok 5:
Wlej pokrojone owoce do ciasta-przygotowanego ciasta.
Krok 6:
Dokładnie wymieszaj wszystkie owoce w cieście i odłóż na chwilę miskę na bok.
Krok 7:
Tarty na drobnej tarce ser twardy rozpuszcza się w kuchence mikrofalowej wraz z czekoladą, połamaną na kawałki.
Krok 8:
Umieść owoce na patelni rozgrzanej olejem i smaż na złoty kolor z obu stron, a następnie rozłóż na ręczniku kuchennym, aby usunąć nadmiar tłuszczu.
Krok 9:
Zanurz jedną część owoców w czekoladzie, rozłóż je na świątecznym naczyniu i posyp wiórkami kokosowymi.
Krok 10:
Zanurz drugą część owoców w roztopionym serze, Dodaj do talerza, a nasz deser owocowy na herbatę 8 marca jest gotowy!
Krok 11:
Smacznego i miłych wakacji, najlepsze życzenia dla naszych uroczych i delikatnych pań!
przed wiosennym świętem Kobiet 8 marca przygotujemy deser owocowy dla ukochanych, delikatnych i uroczych pań! Niesamowity deser owocowy o ciekawym smaku do herbaty! Ten deser zrobiłem raz dla dzieci i teraz gotuję go cały czas, zarówno dla żony z serem, jak i dla małych dzieci z czekoladą!
Gruszka "Conference" to zimowa odmiana gruszki pochodzenia angielskiego, która wytwarza duże, soczyste i słodkie owoce. Miąższ gruszki natychmiast po zbiorach w październiku jest żółtawo-różowy, twardy i kwaśny, ale po krótkim przechowywaniu owoce nabierają żółtego koloru miąższu, soczystości, miękkości i aromatu, a smak takich owoców jest słodki z lekką kwaskowatością.
miąższ bananowy ma bardzo słodki smak, zawiera duże ilości węglowodanów, witaminy C i niektórych minerałów potrzebnych organizmowi, takich jak fosfor, żelazo, potas, wapń i magnez.
gotowanie pyszne, gotowanie proste, wspólne gotowanie domowego deseru!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Gruszka - 42 kcal/100g
- Gruszka suszona - 246 kcal/100g
- Gruszki konserwowe - 76 kcal / 100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal / 100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal / 100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal / 100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal / 100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g