skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ciasto: przesiej mąkę do miski. Zrób wgłębienie.
Krok 2:
Dodaj jajka.
Krok 3:
Sól.
Krok 4:
Dodaj wodę.
Krok 5:
Zmieść miękkie, elastyczne ciasto.
Krok 6:
Pozostaw ciasto na kilka minut.
Krok 7:
Nadzienie: drobno posiekaj warzywa.
Krok 8:
Dodaj twaróg do zieleni, sól. W razie potrzeby możesz dodać paprykę lub czosnek. Wszystko wymieszać.
Krok 9:
Tortille: posyp deskę do krojenia mąką.
Krok 10:
Podziel ciasto na cztery równe części.
Krok 11:
Rozwałkuj jedną część ciasta na cienką warstwę.
Krok 12:
Nasmaruj warstwę olejem roślinnym.
Krok 13:
Złóż warstwę w ten sposób.
Krok 14:
...i tak.
Krok 15:
Rozwałkuj wałkiem do ciasta.
Krok 16:
Zwiń jeszcze raz w ten sposób.
Krok 17:
...i tak.
Krok 18:
Teraz Złóż to w kulę.
Krok 19:
Jeszcze raz rozwałkuj cienko.
Krok 20:
Rozłóż cienką warstwę nadzienia.
Krok 21:
Rzuć tortillę w ten sposób.
Krok 22:
...i tak.
Krok 23:
Wyciągnij końce i zwiń je w kierunku środka w ten sposób.
Krok 24:
...i tak.
Krok 25:
Smaż tortille na patelni na oleju z obu stron na małym ogniu.
Krok 26:
Tak jest!
Krok 27:
Taka jest w środku!
Krok 28:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g