skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Ciasto: przesiej mąkę do miski. Zrób wgłębienie.
Krok 2:

Dodaj jajka.
Krok 3:

Sól.
Krok 4:

Dodaj wodę.
Krok 5:

Zmieść miękkie, elastyczne ciasto.
Krok 6:

Pozostaw ciasto na kilka minut.
Krok 7:

Nadzienie: drobno posiekaj warzywa.
Krok 8:

Dodaj twaróg do zieleni, sól. W razie potrzeby możesz dodać paprykę lub czosnek. Wszystko wymieszać.
Krok 9:

Tortille: posyp deskę do krojenia mąką.
Krok 10:

Podziel ciasto na cztery równe części.
Krok 11:

Rozwałkuj jedną część ciasta na cienką warstwę.
Krok 12:

Nasmaruj warstwę olejem roślinnym.
Krok 13:

Złóż warstwę w ten sposób.
Krok 14:

...i tak.
Krok 15:

Rozwałkuj wałkiem do ciasta.
Krok 16:

Zwiń jeszcze raz w ten sposób.
Krok 17:

...i tak.
Krok 18:

Teraz Złóż to w kulę.
Krok 19:

Jeszcze raz rozwałkuj cienko.
Krok 20:

Rozłóż cienką warstwę nadzienia.
Krok 21:

Rzuć tortillę w ten sposób.
Krok 22:

...i tak.
Krok 23:

Wyciągnij końce i zwiń je w kierunku środka w ten sposób.
Krok 24:

...i tak.
Krok 25:

Smaż tortille na patelni na oleju z obu stron na małym ogniu.
Krok 26:

Tak jest!
Krok 27:

Taka jest w środku!
Krok 28:

Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g

