bułki pita z pieczarkami z kurczaka i serem
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
drobno posiekaj kurczaka i smaż na oleju roślinnym, aż będzie do połowy ugotowany. Drobno posiekaj i usmaż grzyby, możesz razem z cebulą. Zetrzyj ser na grubej tarce. Pokrój liść pita na 2 części. Na jednym chlebie pita kładziemy kurczaka, grzyby, ser, w razie potrzeby można również dodać sosy – koperek, ser lub czosnek i owinąć chleb pita w bułkę. Owinięte bułki umieścić w naczyniu do pieczenia, posmarować majonezem lub jajkiem na wierzchu i wysłać do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, aż górna skorupa się zarumieni, przez około 20-25 minut. Możesz jeść takie bułki z miską zupy lub jako niezależne danie. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g