mintaj gotowany z marchewką i cebulą
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Oczyść rybę, usuń płetwy, wypatrosz, dokładnie spłucz wodą. Pokrój mintaja na kawałki.
2. Obierz surową marchewkę i cebulę, pokrój marchewki w plasterki, a cebulę w półpierścienie.
3. Wlej czystą wodę do rondla, dodaj warzywa, sól, pieprz i liść laurowy. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 10 minut.
4. Dodaj mintaja i gotuj kolejne 10 zagnieceń na minimalnym ogniu. Podawaj rybę do stołu z dodatkiem warzyw lub zbóż. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Mintaj gotowany - 79 kcal/100g
- Mintaj świeży - 72 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g