skład / składniki
metoda gotowania
na śniadanie chcesz spędzić minimum czasu. Polecam gotować kiełbaski w kuchence mikrofalowej, ponieważ czas jest zredukowany do 1 minuty!)
Usuń lub nie Usuń filmu z kiełbasek-zdecyduj sam. Radzę usunąć, jeśli opakowanie nie pochodzi z naturalnego produktu, i zostawić, jeśli tak. Jeśli go zostawisz, przebij go w kilku miejscach wykałaczką, aby nie pękł i nie czołgał się. Również według własnego gustu zdecyduj, czy dodać sól i przyprawy do wody,czy nie. Kiełbaski same w sobie są słone, więc kto lubi. Oczywiście Zobacz także, jakie naczynia wkładasz do kuchenki mikrofalowej. Powinno to być szkło lub specjalne naczynia bez błyszczących wzorów. Jeśli twoja kuchenka mikrofalowa ma funkcję "gotowanie mięsa", wybierz ją. Jeśli nie, to po prostu"rozgrzewka".
pamiętaj też, że kiełbaski można również gotować bez wody. W takim przypadku będą lekko smażone i bez oleju. Procedura jest prawie taka sama: połóż kiełbaski oczyszczone z folii na specjalnym talerzu (jeśli jest to naturalny film, pozostaw go, ale przebij) i ustaw w trybie "podgrzewania" na kilka minut (w zależności od mocy konkretnej kuchenki mikrofalowej).
1). Bierzemy szklany pojemnik, wkładamy tam nasze kiełbaski, napełniamy wodą, aby były całkowicie pokryte, dodajemy przyprawy.
2). Włóż do kuchenki mikrofalowej, tryb "podgrzewania", Ustaw na 2 minuty.
3). Wyciągamy kiełbaski z kuchenki mikrofalowej, spuszczamy wodę, kładziemy na talerzu i dodajemy warzywa.
smacznego!!!
podawaj kiełbaski pyszne z puree ziemniaczanym, jajecznicą (na śniadanie), kalafiorem, duszoną zwykłą kapustą. Z dowolnym sosem mięsnym, keczupem, świeżymi ziołami. Niesamowicie pyszne z musztardą!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g