kiełbasa gotowana w kuchence mikrofalowej

Szybki, apetyczny, pożywny i niedrogi. Kiedy jest zbyt leniwy, aby majstrować przy garnkach, a rano brakuje czasu, na ratunek przychodzi kuchenka mikrofalowa. Kiełbaski podawane są z ziemniakami, owsianką (znowu możesz wziąć szybkie gotowanie), ziołami, jajkami (gdzie bez nich)). Musztarda, adjika i keczup dla miłośników pikantnych.
MarinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 3 g
tłuszcze 60 % 6 g
węglowodany 10 % 1 g
67 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 3 min

na śniadanie chcesz spędzić minimum czasu. Polecam gotować kiełbaski w kuchence mikrofalowej, ponieważ czas jest zredukowany do 1 minuty!)

Usuń lub nie Usuń filmu z kiełbasek-zdecyduj sam. Radzę usunąć, jeśli opakowanie nie pochodzi z naturalnego produktu, i zostawić, jeśli tak. Jeśli go zostawisz, przebij go w kilku miejscach wykałaczką, aby nie pękł i nie czołgał się. Również według własnego gustu zdecyduj, czy dodać sól i przyprawy do wody,czy nie. Kiełbaski same w sobie są słone, więc kto lubi. Oczywiście Zobacz także, jakie naczynia wkładasz do kuchenki mikrofalowej. Powinno to być szkło lub specjalne naczynia bez błyszczących wzorów. Jeśli twoja kuchenka mikrofalowa ma funkcję "gotowanie mięsa", wybierz ją. Jeśli nie, to po prostu"rozgrzewka".

pamiętaj też, że kiełbaski można również gotować bez wody. W takim przypadku będą lekko smażone i bez oleju. Procedura jest prawie taka sama: połóż kiełbaski oczyszczone z folii na specjalnym talerzu (jeśli jest to naturalny film, pozostaw go, ale przebij) i ustaw w trybie "podgrzewania" na kilka minut (w zależności od mocy konkretnej kuchenki mikrofalowej).

1). Bierzemy szklany pojemnik, wkładamy tam nasze kiełbaski, napełniamy wodą, aby były całkowicie pokryte, dodajemy przyprawy.
2). Włóż do kuchenki mikrofalowej, tryb "podgrzewania", Ustaw na 2 minuty.
3). Wyciągamy kiełbaski z kuchenki mikrofalowej, spuszczamy wodę, kładziemy na talerzu i dodajemy warzywa.
smacznego!!!

podawaj kiełbaski pyszne z puree ziemniaczanym, jajecznicą (na śniadanie), kalafiorem, duszoną zwykłą kapustą. Z dowolnym sosem mięsnym, keczupem, świeżymi ziołami. Niesamowicie pyszne z musztardą!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Kiełbaski "mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy