gotowana ryba lodowa

niskokaloryczne danie dla całej rodziny. Bardzo delikatna ryba! Gotowana ryba lodowa to danie dietetyczne, które można nazwać uniwersalnym. Można go przygotować dla dziecka, ponieważ mięso tej ryby jest bardzo delikatne, bez kości, praktycznie nie zawiera tłuszczu. Gotowane ryby lodowe są niskokalorycznym pokarmem, dlatego są odpowiednie dla osób przestrzegających diety odchudzającej. Również danie przygotowane według tego przepisu można spożywać na czczo.
pegamaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 86 % 6 g
tłuszcze 14 % 1 g
węglowodany 0 % 0 g
30 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

dziś w sklepach często można spotkać egzotycznego gościa - rybę lodową. Wcześniej taka ryba była niedroga, a teraz Można ją przypisać przysmakom-produkt nie jest tani, ale bardzo smaczny! Lodowe mięso rybne wyróżnia się śnieżnobiałą, niesamowicie delikatną konsystencją, dosłownie rozpływa się w ustach! Ponadto smakuje również słodko, ponieważ ryba ta żywi się krylem. Biorąc pod uwagę, że w mięsie Lodowej ryby nie ma kości, doskonale nadaje się do karmienia Lade bardzo małych dzieci.

gotowanie Lodowej ryby jest niezwykle proste! Ale najpierw należy go odpowiednio rozmrozić, co oznacza, że należy to robić powoli, stopniowo. Wyjmij rybę z zamrażarki i pozostaw do rozmrożenia w lodówce. możesz oczywiście użyć kuchenki mikrofalowej, ale w rezultacie ryba może nie być tak smaczna i znacznie mniej zdrowa. Dlatego lepiej uzbroić się w cierpliwość i wcześniej zadbać o rozmrażanie.

myjemy rozmrożoną rybę, w razie potrzeby myjemy, odcinamy głowy i płetwy, myjemy brzuch. Następnie kładziemy tusze na desce do krojenia i kroimy na duże kawałki. Lub zostawiamy go w całości, ponieważ ryba jest mała, całe tusze będą wyglądać uroczo i apetycznie.

postaw garnek z dwoma litrami osolonej wody na dużym ogniu, zagotuj płyn. Gdy woda się zagotuje, wrzucamy do niej kawałki Lodowej ryby i zmniejszamy ciepło do minimum. Myjemy gałązki zieleni (może to być koperek, pietruszka) i wrzucamy połowę do rondla. Wlej również ziarna pieprzu. Jeśli ryba jest gotowana dla dziecka, nie wkładaj ziół i pieprzu, a sól dodaj minimalną ilość.

gotuj kawałki Lodowej ryby przez 8 minut na najmniejszym ogniu,a następnie wyjmij rybę na talerz. Ważne jest, aby nie strawić ryby - ze względu na delikatną strukturę jej mięso ma duże szanse na przekształcenie się w galaretkę. Kładziemy tusze (kawałki) na porcjach, serwujemy według własnego gustu. Oferujemy tę opcję... Kawałki ryby podlewamy sokiem z cytryny (oczywiście nie podlewamy dziecka, ale po prostu ugniatamy, a nawet mielimy blenderem, mówimy o dorosłych zjadaczach). Siekamy świeże warzywa i wkładamy je do tuszy, można je ozdobić zielenią i na wierzchu. Posyp czarnym kruszonym pieprzem. Uzupełniamy dowolnym dodatkiem, jeśli istnieje taka potrzeba, i podajemy na ciepło na stole.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Ice Fish - 90   kcal/100g

Podobne przepisy