Sałatka z tuńczykiem gotowaną fasolą i pieczoną cukinią
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
wstępnie ugotuj fasolę.
pokrój cebulę, marynuj w słabym roztworze octu (jeden ocet stołowy, 1 łyżka gorącej wody), przez 20-30 minut.
cukinię / cukinię pokroić na kawałki, lekko usmażyć na patelni bez oleju i ostudzić, pokroić w kostkę. Pokrój pomidory.
wymieszaj wszystkie składniki, dopraw jogurtem, pieprzem i sokiem z tuńczyka.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Beztłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Fasola biała - 102 kcal/100g
- Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96 kcal/100g