Sałatka z tuńczykiem gotowaną fasolą i pieczoną cukinią

Ta sałatka jest idealna na zdrowy, pyszny obiad.
Anna KornAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 5 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 55 % 6 g
46 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

wstępnie ugotuj fasolę.
pokrój cebulę, marynuj w słabym roztworze octu (jeden ocet stołowy, 1 łyżka gorącej wody), przez 20-30 minut.
cukinię / cukinię pokroić na kawałki, lekko usmażyć na patelni bez oleju i ostudzić, pokroić w kostkę. Pokrój pomidory.
wymieszaj wszystkie składniki, dopraw jogurtem, pieprzem i sokiem z tuńczyka.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58   kcal/100g
  • "Rastishka" - 122   kcal/100g
  • Jogurt pitny"Danon" - 76   kcal/100g
  • Jogurt do picia "Agusha" - 87   kcal/100g
  • "Actimel" naturalny - 83   kcal/100g
  • Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96   kcal/100g
  • "majetel" - 48   kcal/100g
  • Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152   kcal/100g
  • Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68   kcal/100g
  • Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48   kcal/100g
  • Beztłuszczowy jogurt mleczny - 38   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Fasola biała - 102   kcal/100g
  • Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96   kcal/100g

Podobne przepisy