gotowany omlet w opakowaniu mleka

omlet o delikatnym smaku! Zdecydowanie warto spróbować! W razie potrzeby można do niego dodać różne rodzaje warzyw, serów, kiełbas lub ziół.
katiuszka-sernikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 47 % 9 g
tłuszcze 42 % 8 g
węglowodany 11 % 2 g
121 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Ubij jajka mlekiem i solą. Weź nową torbę celofanową i wlej do niej masę jajeczną, wypuść powietrze i zawiąż. Włóż do drugiej torby i ponownie zawiąż.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umieść garnek z wodą do wrzenia. Zanurz torebkę we wrzącej wodzie i gotuj przez 20-25 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pod koniec czasu wyjmij paczkę z wody, Rozwiąż i połóż gotowy omlet na talerzu. Omlet jest dobry zarówno na gorąco, jak i na zimno! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy