gotowany omlet w opakowaniu mleka
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ubij jajka mlekiem i solą. Weź nową torbę celofanową i wlej do niej masę jajeczną, wypuść powietrze i zawiąż. Włóż do drugiej torby i ponownie zawiąż.
Krok 2:
Umieść garnek z wodą do wrzenia. Zanurz torebkę we wrzącej wodzie i gotuj przez 20-25 minut.
Krok 3:
Pod koniec czasu wyjmij paczkę z wody, Rozwiąż i połóż gotowy omlet na talerzu. Omlet jest dobry zarówno na gorąco, jak i na zimno! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g