gotowane szyje z kurczaka

nie wiesz, co ugotować z kurczaka? Po prostu gotuj-jest pyszny! Proste drugie danie, a jednocześnie smaczne i satysfakcjonujące. Od dzieciństwa uwielbiam szyje z kurczaka-gotowane, duszone i smażone. Oczywiście nie ma na nich zbyt wiele mięsa, ale jakie to delikatne! Nawiasem mówiąc, rosół na szyjach kurczaka okazuje się doskonały.
TatianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 10 g
tłuszcze 56 % 18 g
węglowodany 13 % 4 g
218 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

przygotowanie:

- umyj szyję pod bieżącą wodą;
- marchewki obrać, umyć i podzielić na 2-3 części;
- umyj pory;
- przygotuj przyprawy, Usuń łuskę z czosnku.

gotowanie:

- włóż szyję do rondla, zalej wodą, lekko Nie dolewając do góry;
- umieść na średnim ogniu i gotuj po gotowaniu przez 5 minut, a następnie odcedź bulion;
- teraz zalej szyje 1-2 cm od góry wodą, dodaj warzywa i przyprawy, lekko Posol;
- po ugotowaniu gotuj przez półtorej godziny.

gotowe szyje z kurczaka do jedzenia z ulubionym dodatkiem. Rosół, w którym gotowano szyje, można pić lub schłodzić i przechowywać w lodówce do stosowania w sosach lub do przygotowywania różnych potraw.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pory - 33   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mieszanka groszku pieprzowego - 231   kcal/100g
  • Szyje z kurczaka - 297   kcal/100g

Podobne przepisy