gotowane szyje z kurczaka
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
przygotowanie:
- umyj szyję pod bieżącą wodą;
- marchewki obrać, umyć i podzielić na 2-3 części;
- umyj pory;
- przygotuj przyprawy, Usuń łuskę z czosnku.
gotowanie:
- włóż szyję do rondla, zalej wodą, lekko Nie dolewając do góry;
- umieść na średnim ogniu i gotuj po gotowaniu przez 5 minut, a następnie odcedź bulion;
- teraz zalej szyje 1-2 cm od góry wodą, dodaj warzywa i przyprawy, lekko Posol;
- po ugotowaniu gotuj przez półtorej godziny.
gotowe szyje z kurczaka do jedzenia z ulubionym dodatkiem. Rosół, w którym gotowano szyje, można pić lub schłodzić i przechowywać w lodówce do stosowania w sosach lub do przygotowywania różnych potraw.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pory - 33 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mieszanka groszku pieprzowego - 231 kcal/100g
- Szyje z kurczaka - 297 kcal/100g