dietetyczna zupa pomidorowa Polska

bardzo smaczne i zdrowe danie na lunch! Spróbuj gotować! . Głównym składnikiem, który nadaje temu daniu niepowtarzalny smak, są świeże pomidory lub pasta pomidorowa. Ta zupa jest szczególnie dobra do gotowania w sezonie świeżych pomidorów-w sierpniu, wrześniu. Kolejnym ważnym składnikiem potrawy są świeże zioła i zioła. (pietruszka, koperek, bazylia). Zupa pomidorowa Polska to kulinarne pole do eksperymentów. Niektórzy przygotowują danie z ryżem, inni z makaronem, a jeszcze inni z kaszą jaglaną. Możesz wziąć i wypróbować wszystkie trzy opcje i zdecydować, która opcja najbardziej Ci się spodoba. W moim przypadku zupa pomidorowa, przepis z kaszą jaglaną. Jestem pewien, że ten przepis spodoba się szczególnie miłośnikom dietetycznych potraw. Do zupy można dodać śmietanę lub sos. To wszystko zależy od Twoich preferencji kulinarnych.
elenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 83 % 10 g
50 kcal
IG: 70 / 0 / 30

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Drobno posiekaj cebulę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Podsmaż pokrojoną cebulę na patelni na złoty kolor.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Jeśli lubisz bogaty bulion, możesz ugotować danie na mięsie. Uwielbiam gotować go na lekkim wegetariańskim bulionie warzywnym. Aby to zrobić, włóż do wrzącej wody – ziemniaki i marchewki, możesz dodać kostkę bulionową.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Posiekaj koperek.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zalej pomidory wrzącą wodą i ostrożnie usuń z nich skórkę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój pomidory w kostkę i dodaj do bulionu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Następnie dodaj do garnka proso i uratowaną cebulę, pokrojone ziemniaki i marchewkę startą na grubej tarce

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj zielenie i liście laurowe do gotowego dania, które przyjemnie wzbogacą smak potrawy i przyniosą szczególnie ostry efekt. Smacznego!

teraz wiesz, jak zrobić polską zupę pomidorową. Mam nadzieję, że spodoba ci się przepis na jego przygotowanie, a ty, podobnie jak ja, staniesz się fanem tego prostego, ale bardzo smacznego dania.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Kasza jaglana - 335   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Rosół z kurczaka - 19   kcal/100g

Podobne przepisy