skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Drobno posiekaj cebulę.
Krok 2:
Podsmaż pokrojoną cebulę na patelni na złoty kolor.
Krok 3:
Jeśli lubisz bogaty bulion, możesz ugotować danie na mięsie. Uwielbiam gotować go na lekkim wegetariańskim bulionie warzywnym. Aby to zrobić, włóż do wrzącej wody – ziemniaki i marchewki, możesz dodać kostkę bulionową.
Krok 4:
Posiekaj koperek.
Krok 5:
Zalej pomidory wrzącą wodą i ostrożnie usuń z nich skórkę.
Krok 6:
Pokrój pomidory w kostkę i dodaj do bulionu.
Krok 7:
Następnie dodaj do garnka proso i uratowaną cebulę, pokrojone ziemniaki i marchewkę startą na grubej tarce
Krok 8:
Dodaj zielenie i liście laurowe do gotowego dania, które przyjemnie wzbogacą smak potrawy i przyniosą szczególnie ostry efekt. Smacznego!
teraz wiesz, jak zrobić polską zupę pomidorową. Mam nadzieję, że spodoba ci się przepis na jego przygotowanie, a ty, podobnie jak ja, staniesz się fanem tego prostego, ale bardzo smacznego dania.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kasza jaglana - 335 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g