Roladki schabowe ze smalcem i czosnkiem w piekarniku
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój wieprzowinę jak kotlety. Pieprz, sól.
połóż kawałek salsa i 2 ząbki czosnku na krawędzi.
Zwiń wieprzowinę w rolkę, zawiąż nitką.
smażyć lekko na oleju roślinnym.
następnie przełóż do formy, posmaruj kwaśną śmietaną, włóż do piekarnika do miękkości.
można również dusić bułki wieprzowe w bulionie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g